Ericsson får ny tävlingkompis

SPORTBLADET

Stallet gör förändringar till helgens lopp

Foto: Ericsson.

Caterham byter ut en förare till Belgiens GP.

Kamui Kobayashi stannar i garaget.

André Lotterer kör bilen.

Foto: André Lotterer.

Marcus Ericsson får en ny teamkompis till helgens F1-lopp i Belgien. Caterham väljer att ställa Kamui Kobayashi åt sidan och ersätta honom med tysken André Lotterer. 32-åringen var testförare för F1-stallet Jaguar Racing  2002, men har sedan inte kört F1. Istället har han vunnit Le Mans 24-timmarslopp tre gånger, han har varit fabriksförare för Audi, han har kört FIA World Endurance Championship och han har ett nära samarbete med Colin Kolles, som efter ägarbytet hos Caterham har en rådgivande roll.

–  Stallet får chansen att ha ytterligare en erfaren förare bakom ratten och ta del av hans feedback och därmed kommer han att bidra till att utveckla bilen, säger stallet i ett uttalande.

Duktig i växlande väder

I samma pressmeddelande påpekar stallet att Lotterer är mycket duktig på att köra i växlande väderförhållanden och på Spa-Francorchamps brukar vädret vara en avgörande faktor.

– Det är fantastiskt att jag får chansen att vara med under en F1-helg, jag måste tacka Caterham F1 team för den här chansen. Jag är redo för denhär utmaningen och jag kan inte vänta på att få sätta mig i bilen och göra allt jag kan den här helgen. Jag måste vänja mig snabbt vid bilen, stallet har många uppdateringar och vi behöver så mycket tid som möjligt på banan dör att maxa bilens performance, säger Lotterer som föddes i Tyskland men växte upp i Belgien.

– Jag gillar verkligen att köra på Spa-Francorchamps, det är en av mina favoritbanor och den ligger nära den stad i Belgien där jag växte upp och jag ska göra detta till en helg att minnas.

Kamui Kobayashi kommer att vara kvar i stallet och enligt ett första uttalande är detta en lösning för helgens F1-lopp.

ARTIKELN HANDLAR OM

Motorsport

Formel 1