”Lever upp till sitt våldsamma rykte”

avAnna Andersson

Publicerad:
Uppdaterad:

Öknen skördar offer - favoriterna leder

Foto: GETTY

Seger i etappen och ledningen i tävlingen.

Det är favoriterna som toppar i Dakar.

– Jag fortsätter på samma sätt, säger rallyföraren Nasser Al Attiyah.

Rallytävlingen lämnade Argentina, förarna hade en transportsträcka på knappt 600 km och de var tvungna att klättra upp till 4800 meter innan de passerade gränsen vid Paso San Francisco. Först därefter startade specialsträckan i Chile och den 315 km långa sträckan gick genom bland annat Atacamaöknen.

Andra segern

I mc-klassen tog Joan Barreda Bort sin andra etappseger och han utökade sitt försprång i den totala tävlingen och är nu 12:49 minuter före Marc Coma, som också var tvåa på dagens etapp.

I morgon fortsätter tävlingen längs kusten vid Stilla havet och det är Barreda Bort som går ut först, medan Coma kan plocka in den tid han tappade i dag. Bäste svensk var ännu en gång Thomas Berglund på plats 37.

Favorit vann

När det gäller biltävlingen var det återigen Nasser Al Attiyah, MINI, som vann. Segraren från 2011 tog sin andra etappseger i år. Han var ungefär tre minuter före Toyotas Giniel de Villiers  och han utökade sitt försprång till lite mer än åtta minuter.

– Det var en bra dag för oss. Vi körde lite hårdare i sanddynerna i slutet av etappen, säger Nasser Al Attiyah i en officiell kommentar efter målgång.

– Jag kommer att fortsätta att köra på samma sätt, jag kör försiktigt och attackerar lite nu och då. I går tog vi det lite lugnare, i dag attackerade vi. Det ger oss möjligheten att avvakta lite i morgon.

Seel kämpar

Svenskan Annie Seel är fortfarande kvar i tävlingen, men hon återfinns långt ner i resultatlistan efter en mängd problem. Hennes teamkollegor i RallyRaid UK har redan brutit tävlingen.

– Årets Dakar har krävt sina offer redan tidigt, många deltagare berättar om sina upplevelser, strapatser och olyckor, säger stallchefen Paul Round.

- Tävlingen lever redan upp till sitt våldsamma rykte...

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM

Motorsport

Rally