Marcus Ericsson

Snygg svensk avslutning

Av: 

Anna Andersson

SPORTBLADET

Räikkönen toppar statistiken - följd av svensken

Marcus Ericsson inledde i toppen.

Och han avslutade F1-testerna på samma sätt.

– Det var ännu en bra dag för oss, säger han.

Ericsson inledde testandet för Sauber i söndags och han avslutade det i dag. Återigen hann Sauber köra över 100 varv och sett till det totala antalet testkilometer har stallet kört näst mest av alla stall. Mest har Mercedes kört med 2285 km, Sauber har kört 1691 km på fyra dagar.

– Det var ännu en bra dag för oss och vi körde över 100 varv, säger svensken som körde det näst snabbaste varvet.

– Det var en mycket bra första testvecka för hela team och jag vill tacka alla i teamet för det jobb de har lagt ner. Vi samlade in mycket bra information och det var mycket intressant eftersom jag körde den första och den sista test dagen och det är uppenbart att vi har gjort framsteg under dagarna här. Felipe och teamet gjorde ett bra jobb och så snabbt jag klev in i bilen så kände jag att den hade utvecklats vilket kändes uppmuntrande. Jag tycker att vi har en bra bas att bygga vidare på.

Räikkönen kvick

Kimi Räikkönen, Ferrari, var snabbast i Jerez. Inte bara under den sista dagen utan hans 1:20.841 med mjuka däck var veckans snabbaste tid.

– Vi har tagit ett bra steg framåt under vintern och det är en klar förbättring jämfört med 2014. Hela paketet är bättre i dag, men vi har mycket jobb kvar att göra, säger Räikkönen.

– Vi har en bra bas att starta i från och nu kan vi börja utvecklingen.

Tyngst var testet för McLaren-Honda som bara körde 350 km på fyra dagar och fick avsluta den sista testdagen tidigare än vad man hade tänkt.

Nästa tester avgörs i Barcelona om två veckor.

Följ Sportbladet Motor på Facebook

ANNONS EXTERN LÄNK

Missa inte Champions League i höst – skaffa ditt CMore-konto här – skaffa ditt CMore-konto här

C More

Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN

Marcus Ericsson

Kimi Räikkönen

Ferrari F1

Motorsport

Formel 1