Världsettan blir bara STÖRRE

SPORTBLADET

McIlroys fett blev tio kilo muskler: ”Aldrig varit så tung”

1 av 2

Världens bästa golfspelare. Snart också världens starkaste?

Rory McIlroy, 25, blir bara större och större, även rent fysiskt.

– Jag har lagt på mig tre kilo muskler de senaste åtta veckorna och det hjälper verkligen, säger han.

Det var på det trettonde hålet på Royal Aberdeen i Scottish Open för en knapp månad sedan som den riktigt stora kanonen åkte fram. Rory McIlroy ställde upp sig på tee, svingade som vanligt med en enorm utväxling och rullade in bollen på green – 400 meter bort.

Ian Poulter, Jimmy Walker och Miguel Angel Jimenez stod då och puttade och när McIlroy kom fram bad han om ursäkt och sade:

– Och jag som bara slog en trätrea!

Extra hårt i gymmet

Nordirländaren hade förstås hjälp av både medvind och studsar, men monsterslaget har också sin givna förklaring. McIlroy har sedan i slutet av 2010 lagt åtta timmar i veckan på renodlad fysträning och har på vägen tappat sex-sju kilo fett och lagt på sig mer än tio kilo muskler.

– Han var bara 21 år när vi började arbeta ihop och hade spelat golf sedan han var två men aldrig brytt sig om sin fysik. Nu har han en snabbare sving och slår längre utan att behöva använda så mycket kraft, sade fystränaren McGregor till golf.com häromåret.

Inför PGA-mästerskapen som börjar i dag berättar dessutom McIlroy att han tränat extra hårt i gymmet.

– Jag har aldrig varit så här tung tidigare, men jag har blivit starkare i de delar av kroppen jag borde bli starkare på. Jag har alltid haft farten och jag har alltid haft styrkan, men kanske inte riktigt stabiliteten att hålla tag i det under hela svingen, säger den nu 78 kilo tunge och 175 centimeter långe världsettan.

Går in som storfavorit

Jo, det är svårt att invända mot att det gett resultat.

McIlroy har vunnit sina två senaste tävlingar – British Open och WGC Bridgestone Invitational – och går in i årets sista major som experternas och spelbolagens klara favorit, även om han själv trycker på bromsen just där med att säga:

– Lyssnar jag på sånt skulle jag inte vinna en tävling till. Då skulle jag inleda tävlingen med tron att jag redan vunnit.