Petter Northug nobbas till Davos

avErik Karlsson

Publicerad:
Uppdaterad:

Petter Northugs återkomst till världscupen blev ett fiasko.

Och efter ett möte med landslagsledningen, som han tidigare kritiserat, står han nu över nästa helgs tävlingar.

– Vi har haft ett väldigt bra möte, säger Petter Northug i ett pressutskick.

Foto: PETER WIXTRÖM

Efter petningen i Ruka var det tänkt att Petter Northug skulle bevisa sig på hemmaplan i Lillehammer.

Det slutade med ett missat sprintkval och sedan en hemresa för 31-åringen.

Redan då avskrev hans tränare Stig Rune Kveen chanserna till tävling i Davos kommand helg. Och när Norge i dag presenterade skidtruppen till nästa helgs tävlingarna så var inte Northug med.

”Nöjd med dialogen”

Kort senare meddelade norska skidförbundet att Petter Northug haft ett möte med landslagstränaren Tor Arne Hetland och landslagschef Vidar Löfshus – som Northug tidigare varit skarpt kritisk och hånat på sociala medier – i Trondheim och lagt upp en plan.

– Vi har haft ett väldigt bra möte. Jag är väldigt nöjd med dialogen runt vad som är viktigt för mig och planen framåt som vi nu lagt tillsammans, säger Northug.

Tränaren Stig Rune Kveen:

– Petter har nu först och främst fokus på att kroppen ska svara på träning och kommer lägga de närmaste veckorna på bra träning innan vi bestämmer nästa steg.

Kläbo står över distans

En som däremot, något överraskande, blev uttagen var Finn Hågen Krogh som så sent som i går var 49:a på skiatlontävlingen, 6,40 bakom Johannes Hösflot Kläbo. Då ville han ta blodprov för att utröna om det fanns några sjukdomar i kroppen, men nu ska han alltså åka både sprinten och 15 kilometer fristil.

Den sistnämnda grenen står däremot årets stora suverän Johannes Höstflot Kläbo över. Efter succéinledningen med fem raka vinster nöjer han sig med att köra fristilssprinten i Davos.

På damsidan var det inga stora överraskningar. Unga sprintlöftet Thea Krokan Murud får chansen i en världscup utanför Norge för första gången.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM