Svensk racerförare intryckt i muren

avAnna Andersson

Publicerad:

Rosenqvist: - Det var farligt gjort.

Foto: Mattias Persson / Motorsport Publication
Felix Rosenqvist

Felix Rosenqvist trycktes in i muren.

- Det förstörde min helg, säger svensken.

Han hade stora förhoppningar inför tävlingshelgen i F3 Euro Series på Nürburgring, race ett och tre gav dessutom poäng i EM.

Men det slutade ed en pallplats, i lopp två.

- I det första racet slogs jag om ledningen i den första kurvan, men gled ut och tappade till plats fyra eller fem, säger han.

- I det tredje hade jag verkligen chansen på seger, men blev uttryckt i muren redan innan den första kurvan.

Kraschade i muren

Daniel Juncadella, mästerskapsledaren i F3 Euroseries, tryckte ut svensken från banan och blev även bestraffad för det. Han har dessutom en varning, vilket gör att om han är inblandad i någon liknande incident kommande helg så straffas med en nedflyttning i startuppställningen loppet efter det.

- Vi låg jämsides och det finns en regel som säger att man måste lämna en bilbredd till den vita linjen, därför antog jag naturligtvis att han skulle göra det. Det gjorde han inte och jag försökte hålla mig på banan, då kolliderade vi, jag gled ut i gruset och med sidan av bilen in i muren. Hela högersidan av bilen förstördes så jag kunde inte göra mycket mer än bryta, säger Felix Rosenqvist.

- Som jag ser det var det farligt. Han blev också straffad för det. Det är otroligt surt för oss båda två, ingen av oss tog poäng och jag behöver verkligen varje poäng jag kan få. Jag hade chansen att ta igen lite av det som jag tappat hittills under säsongen, men nu får jag börja om på noll igen.

En pallplacering

Helgens bästa placering tog han i det andra loppet där han var trea. Det är hans sjätte pallplacering för den här säsongen, trots den tappade han i mästerskapssammanställningen. Nästa vecka kör serien i Zandvoort, Holland.

- Det är en bana där jag trivs och jag gillar den verkligen. Jag hoppas att vi kan vara lika snabba, eller ännu lite snabbare där.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM

Motorsport