Lotus snabbast – även under andra testdagen

SPORTBLADET

Gresjean: Vi kan överraska

Foto: Romain Grosjean.

En rookie såg ut att vara snabbast i Barcelona.

Men sedan fick han rejält stryk av en Lotus.

Det är Romain Grosjean som inlett testerna snabbast.

– Jag hoppas att vi kan överraska, säger fransmannen.

Toro Rossos Jan-Eric Vergne var länge den snabbaste mannen under den andra dagens F1-tester i Barcelona, men under eftermiddagen när han själv tvingades vila eftersom han hade motorproblem var det en annan fransman som klev fram.

Romain Grosjean, som satte den snabbaste tiden under gårdagen, var snabbast även i dag. Han slog Vergnes tid med en halv sekund.

– Bilen verkar fungera och jag ser verkligen fram mot säsongen. Jag har inte kört de andra bilarna, men jag har verkligen fullt förtroende för mig bil och jag kan verkligen ligga på gränsen, säger Lotusföraren.

Han är även nöjd med de förändringar som gjordes på E20 efter det att man upptäckt ett fel och ställt in förra veckans tester.

– Men bilen har ännu mer potential. Vi har verkligen försökt ge Kimi och hans ingenjörer så bra feedbacks om möjligt så att de ska kunna välja ut ett par nya delar till Melbourne.

”Famlar lite i mörkret”

Nu återstår det två dagar av årets sista försäsongstest och flera stall kommer att få in nya delar under natten. Favoriterna Red Bull, som än så  länge inte alls varit lika dominanta som förra säsongen, väntar på delar som de tror ska ge dem ett extra lyft.

– Vi famlar fortfarande lite i mörkret, säger Sebastian Vettel till motorsporttotal. Han tvingade fram en röd flagga under förmiddagspasset när hans bil plötsligt blev stående i kurva fem, men vad som hände vill han inte avslöja.

– Det var inget större problem, men man tar det säkra före det osäkra och stannar, säger han tysken som hade den tredje snabbaste tiden.

– Men som tur var var det ett bra ställe, det var inte så enkelt för fotograferna att ta sig dit och plåta bilen.

Han är inte speciellt orolig inför premiären den 18 mars.

– Förhoppningsvis kan vi ta ett steg till, men det är svårt att säga hur snabba vi egentligen är, säger han.

– Vissa team försöker glänsa en del, men det hör till testerna. Andra stall håller sig lite mer i bakgrunden.

Testerna avslutas på söndag.

ARTIKELN HANDLAR OM

Motorsport

Formel 1