Här vägrar de spela

Av: Petter Öhrling

Publicerad:
Uppdaterad:

Plötsligt avbröts värmningen

1 av 6 | Foto: AFP
Spelarna i Nordkorea vägrade spela efter flaggmissen.

Nordkorea vägrade att spela efter OS-arrangörernas pinsamma miss.

Bredvid spelarnas namn visades nämligen – den sydkoreanska flaggan.

– Åtgärder ska vidtas för att se till att det här inte händer igen, skriver man i ett pressmeddelande.

Damfotbollsmatchen mellan Colombia och Nordkorea försenades med över en timme. När de nordkoreanska spelarna presenterades på storbildsskärmarna på Hampden Park i Glasgow visades fel flagga – den sydkoreanska. Demonstrativt avbröt spelarna sin uppvärmning och vägrade att göra sig i ordning.

OS-arrangörerna skickade snabbt ut ett pressmeddelande där man bad om ursäkt.

– Det är uppenbart att det är ett misstag. Vi kommer att be om ursäkt till laget och deras Olympiska Kommitté och åtgärder ska vidtas för att se till att det här inte händer igen, skriver man.

En timmes försening

Efter hetsiga diskussioner byttes flaggan ut mot den rätta, och nordkoreanskorna värmde upp på nytt.

– Vi har gett en fullständig ursäkt till laget och till den nordkoreanska olympiska kommittén. Ett verkligt misstag begicks som vi ber om ursäkt för, säger Hampden Parks mediechef Andy Mitchell, till Reuters.

Avspark skulle ha skett 20.45 svensk tid, men matchen kom inte i gång förrän 21.50, över en timme senare. Nordkorea vann till slut med 2–0.

Arrangörerna har haft svårt att skapa intresse kring matcherna i Glasgow. I USA:s 4–2-seger över Frankrike fanns till exempel "bara" 15 000 åskådare på läktaren – trots att man hade delat ut dubbelt så många gratisbiljetter.

Den här incidenten lär knappast hjälpa till.

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN