Ericsson: ”En bana jag kan köra i sömnen”

avAnna Andersson

Publicerad:
Foto: Isport International
Marcus Ericsson.

GP2 kommer till Europa.

Och Marcus Ericsson vill ha revansch.

- Äntligen kör vi på en bana jag kan köra i sömnen, säger han.

Säsongsinledningen har varit tuff för svensken som kör GP2, serien under F2. Han hade stora förhoppningar, men efter de tre inledande tävlingshelgerna är han 12:a i mästerskapet. Klart distanserad av ledande Davide Valsecchi som har tagit 99 poäng fler än Ericsson som tagit åtta.

- Det är som det är, en tuff start på banor som jag inte har varit  tidigare, men nu ska det vända, säger Marcus Ericsson.

- Nu kommer vi till banor som jag känner väl och där har vi bra möjligheter. NU handlar det om att få koll på h ur mycket  däcken slits. Jag  tycker ändå att vi har varit med i kvalet under de sista tävlingshelgerna och kan vi ta några platser till det får vi en bra start på lördagen och kan vi då  få kontroll på däcken är vi med och slåss i toppen.

Du ar tagit åtta poäng hittills, vad kan du förbättra för att bli en toppförare?

Det handlar om kombinationen bil och förare, kanske kan jag ändra min körstil lite så att bilen är något snällare mot däcken. Jag ska försöka hitta en nivå till, bilen har hittills varit bättre på kvalet och det gäller att kvala bra och hitta känslan för greppet så att vi kan få ut max.

Vad önskar du dig mest av allt just nu?

- En bra helg i Barcelona utan strul.

Kvalet avgörs i morgon, fredag.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM

Motorsport

GP2