Schumacher på pallen efter sex år

Publicerad 2012-06-24

”Jag trodde faktiskt inte ens på det när jag körde över mållinjen”

Det tog sex år.

Nu är Michael Schumacher tillbaka på prispallen.

Michael Schumacher, Mercedes, har haft en tung vår. Han har brutit fem av sju lopp och i Valencia startade han från plats 12.

I mål var han trea.

Något som han själv inte hade en aning om

– Jag trodde aldrig att jag skulle kunna ta mig upp till pallen. Jag trodde faktiskt inte ens på det när jag körde över mållinjen utan jag fick fråga killarna över radion, säger Michael Schumacher på presskonferensen.

”Tappade räkningen”

– Jag kollade på Webbers pitbord ett par varv före mål och då stod det att han var åtta och jag visste att jag var en placering före. Sedan hade jag så mycket att göra, Hamilton och Maldonade hade en intern grej att lösa, det hände annat och jag tappade räkningen.

Den sjufaldige världsmästaren var riktigt tagen efter loppet och detta var första gången sedan tävlingen i Kina 2006 som han stod på prispallen. Det var hans första pallplacering för Mercedes.

- Detta är ett tillfälle som jag verkligen njuter av. Det var så oväntat och det är en fantastisk känsla att få vara tillbaka efter så många år. Det är sådant som man drömmer om, att det dessutom händer på en bana där det är väldigt svårt att köra om, där folk har olika strategier och där det händer så mycket gör det extra härligt.

Kan förlora pallplatsen

Men det finns en risk att han förlorar sin placering. Red Bulls Mark Webber var fyra efter Michael Schumacher och enligt det österrikiska stallet har Michael Schumacher använt sig av DRS när det var gul flagg. Det är inte tillåtet och stallet har påpekat det för tävlingsledningen som ska titta på situationen.

- Vi ville vara säkra på att detta inte är någonting som tävlingsledningen missar, säger red Bulls Helmut Marko till motorsportmagazin.

- Sebastian Vettel fick ett straff för en liknande förseelse i Barcelona.

Mercedes däremot utgår i från att deras förare inte kommer att bestraffas. Tävlingsledningen har ännu inte meddelat sitt beslut.

Följ ämnen i artikeln