En vurpa blev Gustav Larssons fall

Blev 16:e cyklist

Han startade piggt och var med i medaljracet.

Men en vurpa blev Gustav Larssons fall under tempoloppet.

31–åringen kämpade vidare och fick nöja sig med en 16:e plats.

– Jag gick i en trottoarkant med höften, blev jävligt stel när jag cyklade vidare. Det gör fortfarande ont, säger Larsson till Sportbladet.

Precis som Emma Johansson tog Gustav Larsson silver vid OS i Peking. I dag skulle han försvara sin medalj i tempoloppet.

Trots en pigg start blev det dock en mardröm för Larsson.

Han vurpade och tappade massor med tid mot konkurrenterna, vid 18,4 km var han långt efter täten.

– Första tio kilometerna kändes bra, men resten (efter kraschen) kändes för jävligt. Man blir så besviken när man tappat närmre minuten. Hur bra man än kör kommer man aldrig prestera, säger Larsson.

”Gick i en trottoarkant”

Larsson valde att cykla vidare, men hade inget att göra medaljerna, han slutade på 16:e plats.

– Kedjan kuggade över så det blev som jag trampade luft, då hamnade jag i backen inte jag visste ordet över, säger Larsson.

– Jag gick i en trottoarkant med höften, blev jävligt stel när jag cyklade vidare. Det gör fortfarande ont.

Funderade du på att bryta?

– Det är en blandad känsla. Det hade känts för jävligt att bryta, för då känner man sig så jävla kass. Men det gör bara ont i benen.

Hur var det att cykla efter kraschen?

– Det blir skitsvårt att fokusera. Jag vet att även om man tappar så kan det fortfarande blir en bra placering, men det är svårt att hålla uppe.

Wiggins OS–mästare

Bradley Wiggins fantastiska säsong fortsätter. För några veckor sedan blev han förste britt att vinna Tour de France och i dag tog han OS–guld på hemmaplan.

Publisert:

Sportbladets Nyhetsbrev

Signa upp dig och få Sportbladets nyhetsbrev varje vecka – helt gratis! Artiklar du inte får missa, heta krönikor från våra experter och en massa smaskigt extramaterial.

ÄMNEN I ARTIKELN