Rasmus Myrgren i kamp om bronset

SPORTBLADET

Seglade om den största konkurrenten Tonci Stipanovic

Foto: Rasmus Myrgren är lättad efter juryns besked.

Den svenska laserseglaren Rasmus Myrgren slog till med sin bästa segling i Weymouth och ligger trea inför medaljseglingen.

Men en protest kunde ha krossat medaljdrömmen.

Kroaten Tonci Stipanovic – som är den enda som kan snuva svensken på bronset – ansåg att svensken seglat osportsligt i en sväng. Efter över en timmes jurysammanträde avslogs protesten mot Myrgren. Därmed ligger svensken kvar på tredje plats inför medaljseglingen.

– Just nu är jag väldigt lättad och glad, säger han.

Foto: Rasmus Myrgren.

I den tionde och sista grundseglingen i OS lyckades 33-åringen få till sin bästa segling hittills i Weymouth.

Rasmus Myrgren inledde med en tiondeplats och tappade mark men tog igen det med råge och slutade till slut på andraplats.

Därmed passerade han kroaten Tonci Stipanovic upp till tredje plats i sammandraget. Rasmus är en poäng före inför måndagens medaljrace, där poängen räknas dubbelt.

Undvek kollision

Men strax efter målgång kom en protest in mot Myrgren. Stipanovic ansåg att svensken tvingat honom till en extra sväng och därför har tävlingsledningen utrett och granskat svensken.

– Jag seglade för styrbords halsar vilket innebär att jag får välja väg. Kroaten kom kryssandes för barbords halsar och då ska han hålla undan men det gjorde han inte. Jag tvingades göra en liten korrigering för att undvika kollision. I slutändan touchades våra masttoppar, säger Myrgren.

”Nu kan jag börja ladda om”

Både kroaten och Rasmus skrek protest mitt ute på vattnet innan kroaten valde att snurra båten två varv och därmed visa att han tog på sig felet.

Efteråt ändrade sig kroaten och lämnade in en protest och ett jurymöte antogs.

– Jag var inte orolig när jag gick in på mötet men sen kom dansken som skulle vittna för mig och snurrade till det lite, säger Myrgren.

Trots det så avslogs protesten och nu kan svensken fokusera på att försvara tredjeplatsen och bronset på medaljseglingen.

– Det är skönt att det är över. Nu får jag krascha ihop och sen börja ladda om, säger han.

ARTIKELN HANDLAR OM

Sommar-OS