Mosley, 68, planerar för ett sista år i F1-cirkusen

SPORTBLADET

”Mycket jag vill göra”

Foto: Tillbaka i F1-cirkusen Max Mosley pekar ut vilken riktning sporten bör ta – nämligen en grön, miljövänlig profilering.

Han har varit borta ett halvår efter sexskandalen tidigare i år. Men nu planerar Internationella bilsportförbundets ordförande för en come back – och han har stora planer.

– Det finns mycket jag vill göra innan jag lämnar branschen, säger Max Mosley, 68.

FIA-presidentens medverkan i en sexvideo blev en stor affär. Efter att den spridits på nätet, i rekordfart givetvis, tog han en time out och har tillbringat den senaste tiden i Frankrike tillsammans med hustrun Jean.

Tillbaka i september

Men i september, lagom till Formel 1-tävlingarna på Monza i Italien, tänker han vara med i F1-cirkusen igen för arbeta med den en sista sväng fram till oktober nästa år. Men det blir inte ett lugnt avslutningsår.

Mosley har stora planer.

Grön satsning

Och högst på sin agenda sätter han miljöfrågan. Formel 1-stallen må vräka ut föroreningar med sina bilar men deras teknik ska bli effektivare och därmed miljövänligare.

– Mer kraft ur mindre energi, säger Max Mosley enligt Timesonline.com.

Den ska också kunna användas till att utveckla transportnäringen, något som Mosley har påpekat för F1-stallen, som har ekonomiska muskler och behöver använda delar av sina resurser till en mer grön image.