Anja grenslade i Bormio

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2008-03-14

Försvann i andra slalomåket – Borssén bästa svenska

BORMIO. Therese Borssén blev bästa svenska i säsongens sista slalom, Lindsey Vonn säkrade världscuptiteln – och Anja Pärson körde ur.

Finalveckan i världscupen har inte varit någon succé för den forna alpina drottningen.

Anja Pärson var sjua och bästa svenska efter första åket och hann få bästa mellantid i det andra innan hon grenslade en port med vänsterskidan.

– Synd, min bästa del i backen närmade sig, sade hon.

– Det har känts bra i slalom länge nu.

Final i morgon

Pärson stannade dock på delad 15:e plats i slalomcupen. Hon är sexa i totalcupen inför lördagens storslalom, säsongens sista tävling.

– Jag har inte tränat storslalom på hur länge som helst. Hoppas det gör att jag plötsligt hittar känslan där.

På lördagen är det på dagen tio år sedan som Anja Pärson debuterade i världscupen. ”Innerskida” är vad hon minns från premiären i storslalom i Crans-Montana.

– Kul att ha de minnena. Jag är glad att jag fick vara med de åren. Det var en annan atmosfär då, sade hon.

På hennes framgångsrika väg genom åren finns bland annat 38 världscupsegrar och två världscuptitlar. Anja Pärson fyller 27 år i april men hennes karriär är långt från över.

Och energin finns kvar. I stället för hemfärd i helgen med resten av familjen väntar skidtestning tillsammans med pappa Anders i Santa Caterina, någon mil ovanför Bormio.

Överlägset, Schild

Säsongens sista slalom vanns av Marlies Schild – hennes femte seger av nio möjliga i disciplinen och hon vann slalomcupen överlägset. Amerikanskan Lindsey Vonn säkrade den total världscuptiteln även i teorin med sin elfteplats.

Therese Borssén blev sexa och hamnade på samma plats i slalomcupen som bästa svenska.

– Jag var fyra förra året, men jag är ganska nöjd ändå. Jag har saknat topparna den här säsongen och det kanske har mentala orsaker. Jag måste våga vara mer offensiv, sade Borssén som hade en andraplats från Ofterschwang den 27 januari som enda pallplacering i vinter.

Maria Pietilä–Holmner blev nia och Frida Hansdotter kom på 19:e plats.

Peter Wikström/TT

Följ ämnen i artikeln