Johan Wissman vinnare i Valencia

Av: Tobias Österberg

Publicerad:
Uppdaterad:

Vann 400 meter i Grand Prix-tävlingen

Räkna med att Johan Wissman kommer väl förberedd till inomhus-VM i Valencia om en månad.

I en gala på lördagskvällen testade han VM-banorna och vann enkelt på 46,37.

– Vi är jättenöjda, säger tränaren Kenth Olsson till TT.

Foto: AP

Johan Wissman hade bara tävlat två gånger på 200 meter i vinter innan tävlingen i VM-arenan ”Velòdrom Lluís Puig” i Valencia. Han hade ett par tuffa motståndare emot sig i finalen men den kanske bäste, Chris Brown från Bahamas, diskades för tjuvstart.

– Det blev ju lite konstigt när Brown tjuvade ut sig. Men vi hade bestämt att Johan skulle trycka till inför den tredje kurvan för att få ledningen och det gick ju bra. Sedan tycker jag att han löpte fint och han vann ju ganska lätt.

Tvåa blev dubble inomhusvärldsmästaren Alleyne Franccique, Grenada, som var slagen med hela sex tiondelar av svensken.

– 46,37 är väl ingen topptid men det var inte det viktigaste. Johan behövde ett rejält 400 meterslopp för att testa på mjölksyran och det fick han. Nu blir det två 400 meterslopp till innan VM, säger Olsson.

TT: Vad tyckte Johan om banorna?

– Det var väl lite delat, han tyckte dom var en aning mjuka, ungefär som i Globen, men det här var ju första riktiga loppet så kanske går det lättare nästa gång.

Erik Sjöqvist sprang 3000 meter men var chanslös att hänga med i det tuffa tempot som var beställt av etiopiska bröderna Kenenisa och Tariku Bekele. Kenenisa vann på 7.36,08, 62 hundradelar snabbare än Edwin Sol, Kenya. Sjöqvist var klart sist med tiden 8.04,79.

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN