Henke Larsson till sjukhus

Publicerad:
Uppdaterad:

Befaras ha brutit käkbenet

GLASGOW (TT)

Henrik Larsson lämnade planen blödande.

Käkbenet var brutet på två ställen.

Operation väntade under söndagskvällen.

''Henke'' hann bara vara på planen i 17 minuter när Celtic mötte Livingston (2-1) hemma i skotska ligan.

Han nickade Chris Suttons inlägg mot mål, men träffades samtidigt illa i ansiktet i höjdduellen med Livingstons försvarare Marvin Andrews.

Larsson leddes blödande av planen.

Enligt den brittiska nyhetsbyrån PA fördes Henrik Larsson omedelbart till sjukhus i ambulans.

Celtics manager Martin O'Neill bekräftade efter matchen att Larsson brutit käken.

- Jag vet inte hur svårt skadad han är, men det är ett svårt slag för oss eftersom Henrik är en spelare i världsklass, sade O'Neill, som också bekräftade att Larsson opererades under kvällen.

Sannolikt lär svensken inte spela för Celtic på ett bra tag.

- För att vara helt ärlig så hoppas jag bara att han kan vara tillbaka innan säsongen är slut. Jag gissar bara, men jag hoppas det ska röra sig om veckor snarare än månader, sade O'Neill och fortsatte:

- Jag känner Henrik - han kom ju tillbaka efter sitt benbrott - så tror jag att han kommer att försöka vara tillbaka på planen så snabbt som möjligt.

För klubben är skadan på skyttekungen ett svårt bakslag. Larsson leder den skotska skytteligan på 24 mål och snart väntar matcherna mot Stuttgart i Uefacupen.

Hösten 1999 bröt Henrik Larsson benet i bortamatchen mot Lyon i Uefacupen. Då missade han resten av ligasäsongen men var tillbaka lagom till EM-slutspelet i Holland och Belgien.

TT

Publicerad: