Olsson, Holm och Kallur vann i Glasgow

SPORTBLADET

Christian besegrade Jonathan Edwards ännu en gång

STOCKHOLM

Sverige tog tre grensegrar vid femnationslandskampen i friidrott i Glasgow på söndagen. Bakom dem fanns flera andra starka svenska insatser.

Foto: Stefan Holm hoppade högst.

Christian Olsson, Stefan Holm och Susanna Kallur stod för grensegrarna i tävlingen, där Storbritannien, Ryssland, Italien och ett Europalag stod för motståndet.

- Det var väl inget fantastiskt resultat, men det var skönt att det slutade så här bra, tyckte Christian Olsson efter ännu en seger.

Göteborgaren besegrade ärkerivalen Jonathan Edwards ännu en gång - och förlängdes sin svit med resultat över 17 meter till 23 tävlingar. En till och han tangerar Edwards rekordsvit.

Olsson vann på 17,15, medan Edwards blev tvåa på 16,97.

Stefan Holm vann höjd på 2,31 efter en mycket stabil tävling. Han rev bara en gång på 2,31 innan segern var klar. Tvåa kom ständige konkurrenten Staffan Strand på 2,25, som representerade Europa.

Ryske Europamästaren Jaroslav Rybakov stannade på 2,20.

Susanna Kallur vann 60 m häck på 7,90. Världsårsbästa så här långt - och framför allt en putsning av hennes personliga rekord med en tiondel. En mycket stark årspremiär av Kallur, som hade ett tungt 2002.

- Jag är nästan chockad, sade hon.

- En så här bra tid i mitt första lopp för året, det trodde jag inte.

Kirsten Belin kom tvåa i stav bakom ryska Svetlana Feofanovas världsrekordseger (4,76) med att tangera sitt svenska innerekord på 4,35. Svenskt rekord blev det i herrarnas 4 x 400 m (3.09,44).

Och Lena Udd (400 m), Nadja Petersen (800 m), Hanna Karlsson (1 500 m) och Dan Alfredsson (längd) noterade alla personbästa.

Sverige kom tvåa i tävlingen, som vanns av Storbritannien.

TT