Red Bull ska lösa KERS- problem innan Turkiet

SPORTBLADET

”Jag är optimistisk”

Foto: Måste få ordning på KERS.

Red Bull har haft stora problem.

Med KERS.

Det ska vara löst till loppet i Turkiet.

I Melbourne använde sig Red Bull inte av KERS, men Sebastian Vettel vann i alla fall. I Malaysia vann han trots att han fick problem med KERS under loppet, men i Kina är det mycket möjligt att han förlorade på grund av att hans hybridsystem inte fungerade.

Fick problem

– Det fungerade fram till varv 25-26, säger stallchef Christian Horner till Motorsporttotal.

– Sedan fick vi problem, det fungerade bara ibland. Det fungerade inte alls så bra som vi hade hoppats på, men det var bättre än vad de varit de tidigare loppen. Det var samma för båda bilarna.

Senast KERS var aktuellt, 2009, använde sig inte Red Bull av systemet och de har inte helt lyckats integrera det med bilen än:

Valde kompakt lösning

– Vi får ännu en uppdatering av KERS till loppet i Turkiet och ju mer vi kör med det, ju bättre kan vi förstå det. Jag är optimistisk och hoppas att vi snart kan lösa de problem som vi har.

Red Bulls chefsdesigner Adrian Newey har valt en väldigt kompakt lösning för att inte påverka bilens aerodynamik, men problemet är att batterierna kortsluter allt som oftast.

– När man ska integrera de olika systemen så är KERS vårt största problem, säger Newey.

– Man vill att den negativa effekten på aerodynamiken ska vara så liten som möjligt. KERS ställer till stora problem för ett oberoende team som oss och det problemet hade vi gärna sluppit.

ARTIKELN HANDLAR OM

Motorsport

Formel 1