Idrottschef till rasistattack mot schlagerstjärna

SPORTBLADET

H43: ”Vi ska diskutera hans framtid i veckan”

Foto: Jerker Ivarsson
Swingfly.

Handbollslaget H43 har hamnat i blåsväder. En chef inom klubben har på sin Facebook-sida gått till rasistiskt angrepp på deltagaren Swingfly i Melodifestivalen, skriver Sydsvenskan.

Facebook-kommentaren kan kosta honom jobbet.

– Vi ska ha ett styrelsesammanträde i veckan, säger kanslichefen Sten Norin.

Uttalandet kom under deltävlingen den 5 februari. Chefen gick till attack mot vinnaren Swingfly och skrev att han var "en uppsvullen neger som inte pratar svenska".

– Vad jag skriver på min hemsida är inget som jag kommenterar i media. Vad är ditt syfte?, sa chefen när Sydsvenskan tog kontakt med honom.

Stängde sidan

Efter intervjun i Sydsvenskan kunde man inte längre komma in på chefens Facebook-sida.

– Det är han själv som har stängt sidan, vi har inte pratat med honom. Det finns ju flera artiklar ute och han har nog insett att han måste plocka bort det där, säger H43:s kanslichef Sten Norin till Sportbladet.

– Vi tar starkt avstånd ifrån hans sätt att uttala sig, det är fullständigt oacceptabelt. Det stämmer inte med klubbens värdegrunder.

Hur kommer ni att behandla det här?

– Vi kommer att diskutera den här frågan på ett kommande styrelsesammanträde i veckan, vi ska diskutera hans framtida roll. Men det är inget krismöte, sammanträdet var planerat sedan tidigare.

Får han behålla jobbet?

– Det vill jag inte uttala mig om. Men när man gör uttalanden som inte stämmer med värdegrunderna som vi har är det besvärligt. Han har ju kontakt med våra sponsorer.

H43:s ordförande Bo Uddenäs vill avvakta med att ge några kommenterar. Han vill prata med chefen innan han gör några uttalanden.