”Är alltid tufft här”

Uppdaterad 2011-06-27 | Publicerad 2011-06-26

Vettel startar i pole – igen

NUMMER ETT Sebastian Vettel får sin vana trogen starta i pole position i Valencias GP.

Sebastian Vettel, 23, fortsätter att dominera formel 1-cirkusen.

I Valencias GP startar tysken än en gång i pole position.

– Det kommer att bli ett långt race, det är alltid tufft här, säger Vettel.

Följ ämnen
Formel 1

Sebastian Vettel leder VM överlägset och radar upp pole efter pole. Europas GP i Valencia var inget undantag. VM-ledaren satte snabbt en tid ingen kunde hota.

– Det var ett bra kval för oss, men det kommer att bli ett långt race, det är alltid tufft här. Vi får se vad vi kan göra, säger Vettel till formula1.com.

Vettel har därmed startat alla lopp utom ett i pole position denna säsong.

”Helt okej”

Gårdagens kval handlade mer om vad som hände bakom den suveräne tysken. Till slut blev det en annan Red Bull-förare, Mark Webber, som var näst snabbast.

– Ett helt okej kval. Teamet gör en bra insats, säger Webber.

Lewis Hamilton visade på nytt speed i bilen i stället för vansinneskörning och tog hand om den tredje startplatsen. En position han är nöjd med.

– Jag är glad att jag är med i matchen. Vi kan vinna från den här positionen. Självklart behöver vi en del tur med taktiken och depåstoppen, men våra grabbar är i bra form, säger Hamilton till formula1.com

Button en bit bak

Bredvid honom i det andra startledet står Fernando Alonso. Jenson Button, som ligger tvåa i totalen, 60 poäng bakom Vettel, hade ingen av sina bättre dagar och startar sexa. Därifrån ska det mycket till för att han ska hinna i kapp och förbi Sebastian Vettel.

Den 23-årige tysken har positiva minnen från fjolårets race i Valencia. Då vann han med drygt fem sekunder före Lewis Hamilton.

Följ ämnen i artikeln