Vakter inkallade när Täby åkte ur

avPatrik Brenning

Lagen fick inte gå in i spelargången samtidigt

Efter en stökig matchserie fick Storvreta och Täby inte gå in i spelargången tillsammans – en gång som även bevakades av vakter.

Allt för att undvika kalabalik, uppger TV4, när Storvreta slog ut Täby efter tredje raka segern.

– Det är helt enkelt för att ha säkerhet för alla spelare. Det är inga konstigheter, säger sportchefen Lars Johnsson efter Storvretas avancemang till semifinal.

Bråk ska ha uppstått mellan lagen i kvartsfinal ett mellan Storvreta och Täby. Även den andra kvartsfinalen var stökig och inför avgörandet i Fyrishov tog Storvreta inga chanser.

Bevakade spelargången

Vakter kallades in för att bevaka spelargången i pauserna av matchen. De tvingade ett av lagen att vänta på planen vid varje periodpaus för att undvika "kalabalik i spelargången" uppger TV4.

– Det är något vi infört i SSL. Vi skiljer lagen åt för att minimera riskerna. Det är högre säkerhet för att det inte ska hända något i gången men vi har haft likadant i flera matcher i grundspelet också, säger sportchefen Lars Johnsson.

Det verkade ha fått önskad effekt på spelarna som höll sig lugna i matchen. Bortsett från en armbåge från Rickie Hyvärinen, som renderade i fem minuters utvisning, var det relativt vänskaplig stämning på planen.

Klara för semifinal

Matchscenariot var dock detsamma som i tidigare matcher. Storvreta tog greppet direkt med briljant innebandy i den första perioden av finalreprisen från ifjol.

I andra kom ändå Täby tillbaka och vände matchen men när det väl skulle avgöras fanns bara ett lag på planen. Storvreta accelererade i slutskedet och vände 4-5 till 7-5 i den sista perioden. En imponerande insats av de regerande mästarna som slog ut Täby i tre raka matcher efter 7-6 i den sista drabbningen.

Nu väntar semifinal i jakten på ett andra raka SM-guld.

I de övriga kvartsfinalerna slog AIK Falun med 6–5 och Warberg samt Pixbo slog Linköping respektive Dalen med slutresultatet 8-6. De tre vinnarlagen har 2–1 i matcher.

ARTIKELN HANDLAR OM

Innebandy