Anja missade pallen precis: ”Är skitsur”

SPORTBLADET

Pärson fick inte till slalomåket

En plats på pallen var inte långt borta i världscupen.

Endast två hundradelar skiljde Anja Pärson från Elisabeth Görgl på tredje plats.

– Jag är skitsur, säger Anja Pärson.

Foto: REUTERS SCANPIX SWEDEN

Damernas superkombination i världscupen i Åre är över. Den startade trist för svenskorna när Emelie Wikström och Jessica Lindell-Vikarby åkte ur i super-G. För Maria Pietilä-Holmner gick det inte bra när hon fastnade i en port.

Men Anja Pärson stod för en god insats när hon placerade sig som fyra när förmiddagen summerades.

När det under eftermiddagen var dags för slalom hette hennes största konkurrenter Lindsey Vonn, Elisabeth Görgl och framförallt tyskan Maria Riesch som är skicklig i slalom.

Ingen pallplats för Anja

Tina Maze från Slovenien gjorde ett riktigt kanonåk i slalomen och tog sig upp på förstaplats innan det var dags för Anja Pärson och de andra i toppen.

Svenskans slalomåk gick inte tillräckligt snabbt för att behålla försprånget hon hade på Tina Maze. Hon tappade tid i backen och det såg svårt ut att nå en plats på pallen med flera konkurrenter kvar.

– Det var ändå en stark slalom för att vara mig nu mot slutet, säger Anja Pärson till SVT.

Till slut tog tyskan Maria Riesch hem segern i superkombinationen med 20 hundradelars försprång ned till Tina Maze. VM-drottningen från Österrike, Elisabeth Görgl, placerade sig som trea.

Anja Pärson fick alltså nöja sig med en fjärde plats efter att ha gjort en stark insats i super-G, men hon tappade för mycket tid i slalomen. Men det var endast två hundradelar som skiljde Anja Pärson och Elisabeth Görgl.

– Jag är skitsur. Framförallt att jag inte kunde ta Elisabeth Görgl, jag har förlorat med småmissar mot henne under hela säsongen nu, säger en besviken Anja Pärson till SVT.

ARTIKELN HANDLAR OM

Alpint