Blodig attack stoppar Marcus Ericsson i GP2

SPORTBLADET

All sjukhuspersonal upptagen

Foto: AP
Läget i Bahrain är kaosartat just nu.

Det är kaos i Bahrain.

Därför ställs GP2-tävlingen in.

- Nu måste vi bara försöka ta oss härifrån, säger Marcus Ericsson.

I natt skakades Bahrain av en mycket blodig attack mot demonstranterna. Kravallutrustad polis stormade demonstranternas tältläger i Manama och minst två människor dödades, ett dussin skadades svårt. Enligt CNN var det kaos på sjukhuset under morgontimmarna och den personal från räddningstjänsten som normalt befinner sig på tävlingsbanan har nu kallats in som backup på sjukhuset.

Efter flera möten under dagen bestämde arrangörerna sig för att ställa in tävlingen helt. Läget är för osäkert.

- Jag vet inte riktigt vad som händer, vi ska fokusera på att ta oss härifrån. Det kan bli svårt, vi har hört av folk som kommit hit att de sitter fast på flygplatsen för att vägarna är blockerade, berättar Marcus Ericsson.

Skulle kvalat på torsdagen

Svensken som kör för iSport skulle ha kvalat i dag och kört det andra loppet av GP2 Asia Series i morgon, men först sköts kvalet upp och sedan ställdes hela tävlingshelgen in.

- Jag tycker att det är rätt beslut. Det är så mycket folk som ska fram och tillbaka tillbanan och det känns osäkert att vara på hotellet. Säkerheten måste gå i första hand.

Har du märkt något av det kaotiska läget?

- Vid banan har det varit lugnt, men vid hotellet är det mycket poliser och väldigt oroligt. Dessutom är det mycket militärer och pansarvagnar på gatorna, det känns lite hotfullt och det är olustigt. Det är sådant som man ser på film, sådant vill man inte vara mitt i. Så nu gäller det bara att ta sig härifrån.

Den sista deltävlingen i GP2 Asia Series är planerad till F1-premiären i Bahrain den 13 mars. Men som läget är nu är det ingen som vet vad som händer.

- Det är en månad dit så det kan hända mycket till dess. Nu har allt hänt på bara några få dagar. Vi får avvakta, säger han.

- Det känns tråkigt och konstigt att tävlingen är inställd, jag var i bra form men den får jag väl konservera. Säkerheten är viktigast.

GP2s huvudserie starar sedan i Europa i maj.

ARTIKELN HANDLAR OM

Motorsport

GP2