”Han sparkade och slog mot huvudet”

SPORTBLADET

Svensk pokerstjärna dömd för misshandel

Den svenske pokerstjärnan misstänktes för att ha sparkat och slagit en man i ansiktet i en korvkö på Stureplan i Stockholm.

Tingsrätten gick på åklagarens linje och mannen är nu dömd till 50 timmars samhällstjänst för misshandel.

Händelsen utspelade sig den 29 november 2009, utanför nattklubben Hell's Kitchen på Stureplan. Den dömde mannen, som är en känd pokerprofil i Sverige, anmäldes för att, efter en konfrontation i korvkön, ha "karatesparkat" och slagit en annan man i ansiktet "med smärta, rodnad, blodvite och svullnad som följd". Pokerprofilen åtalades för misshandel.

"Alternativet: fängelse"

Nu har Stockholms Tingsrätt meddelat sin dom och man går helt på åklagarens linje. Pokerprofilen döms till 50 timmars samhällstjänst för misshandel, och ska dessutom betala sammanlagt 10 900 kronor i skadestånd till offret.

"Misshandel är brott av sådan art att fängelse normalt ska följa som påföljd. Med hänsyn till att XX på senare tid inte dömts för något brott och till att han verkar leva under ordnade förhållanden finner tingsrätten att påföljden kan stanna vid en villkorlig dom i förening med samhällstjänst, vilket XX har samtyckt till och som han får anses lämplig för. Alternativstraffet bestäms till en månads fängelse", skriver Tingsrätten i sin dom.

ARTIKELN HANDLAR OM

Poker