Flydde Sverige efter hot – tvingades bo på gatan

Av: David Tanentsapf, Minimedia

Publicerad:
Uppdaterad:

Fredrik Nygård skriver själv om sin tuffa tid

För exakt ett år sedan skrev pokerproffset Fredrik Nygård en blogg på Poker Magazine där han berättade att han lämnar landet efter allvarliga hot.

Sen försvann han spårlöst och ingen visste om han var död eller levande.

Nu är han tillbaka med en ny blogg om sitt tuffa år och avslöjar att han levt som hemlös under en tid.

– En vansinnigt tuff period där jag mer eller mindre varje dag önskade min egen död, säger han.

Foto: Jack Bengtsson/Privat

Fredrik Nygårds blogg på Pokermagazine.se blev starkt omdebatterad för ett år sedan, efter ett inlägg där han berättade att han blivit hotad på grund av att han dragit sig ur en brottslig kupp, och att han ämnade fly landet.

Sen försvann han spårlöst och ingen, förutom några av hans allra närmaste, har vetat var han är eller om han ens var vid liv.

"Bodde på härbärge"

Exakt ett år efter försvinnandet har Fredrik Nygård skrivit ett nytt blogginlägg, ett inlägg som han säger är hans sista. Där berättar han om sitt år, hur han flyttat mellan Norge, Finland och Thailand och till och med varit hemlös i perioder.

"Min absolut tuffaste period i hela mitt liv varade i ca. 1,5 månad. Utan igen en gång min allra bästa vän (som så många gånger funnits där för mig) + ett par, tre andra personer så hade jag aldrig, aldrig överlevt denna period. Trots en hel del hjälp från dessa personer, så hade jag under denna perioden ett tiotal nätter på gatan, några nätter på härbärgen tillsammans med drogmissbrukare osv... En vansinnigt tuff period där jag mer eller mindre varje dag önskade min egen död”, skriver han.

"Börjar få balans"

Han berättar också att lyckan vänt, och att han numera hittat både arbete och kärlek.

”Mitt liv har bokstavligt gått från "mörker till ljus", äntligen börjar jag få lite balans och på många sätt så går det verkligen i rätt riktning. - Jag är kär och lycklig. Jag har fått tillbaka några gamla vänner och relationer + att jag fått en del nya som jag värdesätter väldigt högt”.

Här kan du läsa hela Fredrik Nygårds berättelse.

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN