Dom i dag: Bertilsson avstängd i kväll

SPORTBLADET

Brynäs överklagan avslogs

Brynäsbacken Simon Bertilsson, 20, sänkte Luleås Jonas Berglund med en tackling – och dömdes till sju matchers avstängning av Disciplinnämnden.

Brynäs överklagade till Riksidrottsnämnden.

Och i dag kom domen från RIN:

De avslår överklagan – och Bertilsson får därmed inte spela mot Luleå i kväll.

– Jag fick beskedet när jag landade, säger han till Sportbladet.

Fem minuter återstod av matchen mellan Brynäs och Luleå 6 oktober när gästernas forward Jonas Berglund, 20, sträckte sig för att nå pucken i en kontring. Då komhemmabacken Simon Bertilsson, 20, med full kraft i motsatt riktning.

Smällen i Läkerol Arena var otäck.

Tacklingen träffade Berglund i huvudet och Luleå-spelaren blev liggande på isen i tio minuter innan han hämtades med ambulans.

Spelade trots avstängning

Bertilsson dömdes till sju matcher (avstängd fyra, böter motsvarande tre), men Brynäs överklagade till Riksidrottsnämnden och under tiden ärendet har behandlats fick Bertilsson spela i lördags mot Linköping.

Trots att han egentligen var avstängd.

Förbundets disciplinnämnd välkomnade beskedet från RIN.

– Vi har ju att rätta oss efter deras beslut och praxis, säger ordföranden Cecilia Hager.

Och i dag kom den definitiva domen från RIN: de avslår överklagan och Bertilsson, en av Brynäs viktigaste backar, får inte spela i kväll.

Han flög med Brynäs upp till Luleå under dagen, men i kväll blir det läktarplats i Coop Arena.

– Det blir inget spel för mig i kväll. Jag fick reda på det när vi hade landat i Luleå. Men det är bara en match kvar nu tills jag får spela, så det är väl bara att ta straffet, säger han till Sportbladet.

Hur ser du på bestraffningen?

– Jag vet inte vad jag ska säga. Jag har fått ett straff och det går inte att ändra på. De som har bestämt det tycker att det är rätt. Jag kan bara stötta laget från sidan i kväll och sikta på nästa match.

Bertilsson är nu istället spelklar till lördagens hemmamatch mot Modo.