Canal+ tablå var ett skämt

SPORTBLADET

Läs Mattias Wikdahls tv-krönika

Nej, jag fattar inte alla regler. Men det spelar inte så stor roll. Jag fattar att det är stort och det är vansinnigt roligt att se på. Det räcker.

När Viasat Sport visar NFL så visar de verkligen NFL.

Inga halvmesyrer där inte.

I går var det en ren amerikansk fotbollsfest som, gissar jag, om man hade varit där fått vårt svenska nyårsfirande att blekna.

Först Kansas City Chiefs mot Jacksonville Jaguars, sedan Atlanta Falcons mot Philadelphia Eagles och till sist, puh, Green Bay Packers mot Chicago Bears.

Som sagt. När Viasat Sport firade in det nya året så tog de fram de stora fyrverkerierna.

När det är sista dagen av grundserien, när potentiella vinnare och definitiva förlorare ska skiljas som agnarna från vetet - då får vi tittare vara med hela vägen. Tre matcher i rad med kunniga amerikanska kommentatorer.

Då var Canal+ tablå ett rent skämt i jämförelse.

Trots rättigheter till NHL och, om jag förstått det rätt, möjligheter att visa collegebasket så var det en reprisernas struntdag i går.

Canal+ ringde in det nya året med Malmö-Helsingborg, Elfsborg-Hammarby och, håll i er nu, finalen i Copa Libertadores mellan Sao Paulo och Internacional - båda matcherna.

Det är, kort sagt, klasskillnad.

Jag trodde att avtalet som tecknades med NASN i oktober skulle betyda mer. I och med affären förvärvade Canal+ sex timmars amerikansk idrott om dagen. Så var det sagt.

I går var det noll timmars amerikansk idrott, om man inte räknar en repris av NHL-mötet Toronto-Ottawa.

Samtidigt som Canal+ hade repriserad fotbollsfeber visade kompisen NASN tre livematcher collegebasket och toppade av det med Dallas-San Jose. Live förstås. Kunde inte sex timmar av just den amerikanska idrotten ha ramlat över till Canal+? NASN når trots allt betydligt färre tittare.

Canal+ borde ha kunnat stjäla några tittare årets sista dag.

I går var det noll timmars amerikansk idrott, om man inte räknar en repris av NHL-mötet Toronto-Ottawa.

Canal+ borde ha kunnat stjäla några tittare årets sista dag.