Cristie Kerr vann US open

Uppdaterad 2011-03-08 | Publicerad 2007-07-02

Sörenstam slutade på 32:a plats

Segerkramen Amerikanskan Cristie Kerr vann US Open – hennes första majorseger i karriären. Här gratuleras hon av maken Erik Stevens.

En andrarond på 77 slag förstörde chanserna för Annika Sörenstam i årets US open.

Sörenstam slutade på 32:a plats med åtta över par.

Segern gick till amerikanskan Cristie Kerr som därmed vann sin första major.

Följ ämnen
Golf

Cristie Kerr, 29, har vunnit sex tävlingar på USA-touren. Hennes bästa resultat i en major är delad andraplats i 2000 års US open. Nu stod hon som segrare på Southern Pine efter att ha gått ett under på de sista nio hålen samtidigt som största hotet, mexikanskan Lorena Ochoa, gått ett över på sista nio.

Kerr låg en bit bak i fältet efter halva tävlingen men efter 66 slag på den tredje rundan var hon i ledning. Ochoa var länge ett slag efter men Kerr höll undan och vann med två. Totalt hade hon minus fem på den svårspelade banan.

Tävlingen förrycktes av regnavbrott

Världsettan Ochoa får därmed vänta på sin första seger i en major. Men den lär komma inom kort eftersom hon varit den bäste på damtouren det senaste året. Hon delade nu andraplatsen med Angela Park, Brasilien, som länge låg i ledningen. Park avslutade med en birdie och 18-åringen har fått sitt stora genombrott.

Årets US open blev förryckt av flera regnavbrott. Bland annat tvingades Annika Sörenstam upp tidigt i lördags morse bara för att spela 18:e hålet på andra ronden.

Sörenstam fick en bra start med par (70 slag) på första rundan och därmed tätkänning. Men på den andra inledde hon med dubbelbogey och ytterligare fem bogey på de tio första hålen. Med sina 77 slag rasade hon i resultatlistan. Inför avslutningen låg hon 33:a med nio över par och hela tio slag efter nya ledaren Cristie Kerr. På 64:e plats låg den andra svenskan i tävlingen, Karin Sjödin, 17 slag efter. Sörenstam kämpade sig igenom slutronden och satte bland annat en snygg långputt på det 17:e - till publikens stora jubel. Även Sörenstam satte armarna i skyn av glädje.

Karin Sjödin höll ihop spelet godkänt efter en 78:a på tredje ronden och avslutade med en 74:a och 16 över par.

TT

Följ ämnen i artikeln