Hammarby föll i slakthuset

SPORTBLADET

Förlorade mot Montpellier i Champions League

Montpellier (TT)

Hammarby gjorde sin bästa match i Champions league i handboll.

Men hemmastarka Montpellier vann till slut med 31–29 (16–15).

Franska Montpellier hade bara förlorat tre gånger på tio år hemma i ”slakthuset” i Europacupspelet i handboll. På söndagen var den fjärde förlusten nära i Palais des sports René Bougnol då Hammarby kom på besök. De svenska mästarna stressade fransmännen, kända för sitt tuffa på gränsen till brutala spel, och gästerna hade ledningen flera gånger i första halvlek. Men strax före paus kom hemmalaget i fatt och förbi till 16–15.

I andra halvlek var Montpellier före med ett eller ett par mål i protokollet medan Hammarby gjorde för många misstag som gav franska kontringar. Med kvarten kvar ledde Montpellier med 24–21 men Hammarby kämpade sig till 24–23 innan nya misstag gav 27–24.

Tyska Kiel vann i slakthuset 1999 men sedan dröjde det till för två veckor sedan innan nästa franska hemmaförlust kom i Europaspelet och återigen var det tyskarna som var för starka.

Kiel toppar grupp B och för Montpellier och Hammarby gäller det att ta andraplatsen som betyder fortsatt spel.

Serbiske lagkaptenen Mlade Bojinovic var mycket stark i andra halvlek och hans straff till 30–27 med fyra minuter kvar såg ut att avgöra matchen. Men Hammarbyarna kämpade på och gjorde viktiga mål och Tobias Karlsson satte 29–30 med en och en halv minut kvar. Närmare än så kom dock inte gästerna.

Den knappa förlusten innebär att om Hammarby klarar av rumänska Constanta borta den 15:e november så blir returen mot lMontpellier i slakthusområdet och Hovet den 22 november troligtvis helt avgörande för vilket lag som går vidare tillsammans med Kiel.

TT

ARTIKELN HANDLAR OM

Handboll