Skandalbilden på VM-hjälten

SPORTBLADET

Stjärnan pekade finger åt publiken – tre gånger

Foto: TV4
Här visar Andreas Bergwall fingret.

Här skämmer Hammarbys landslagsmålvakt Andreas Bergwall ut sig.

När han kliver av skadad pekar han finger åt Sandviken-publiken.

– Det var inte så farligt, säger Hammarbys tränare Stefan ”Lillis” Johansson.

Andreas Bergwall hade ingen bra dag i går. Inte nog med att hans Hammarby förlorade klart med 5–1 borta mot Sandvikens AIK. Själv blev han skadad och tvingades bryta matchen.

VM-turneringen i fara?

– Han fick ett skott som tog väldigt illa på fingret. Jag tror inte att det är brutet, men vi vet inte hur allvarligt det är ännu. Han har väldigt ont. Vi får vänta till i morgon (läs: i dag) innan vi vet hur skadat det är, säger Stefan ”Lillis” Johansson.

På fredag tas truppen ut till VM i ryska Kemerovo och Sverige inleder med spel mot Kazakstans den 28 januari. I värsta fall kan den turneringen nu vara i fara för Hammarbymålvakten. Kanske var det den vetskapen som fick Bergwall att reagera som han gjorde. I samband med att han ådrog sig skadan så pekade han finger åt hemmapubliken. Tre gånger.

– När han blir skadad så drar han vattenflaskan i isen för att han blir förbannad. Det tycker publiken självklart är roligt och då står Andreas och viftar lite, säger ”Lillis”.

Han pekar finger?

– Jaså? Ja, det kan hända.

Vad tycker du om det?

– Nej, vafan. Jag tycker inte att det är så farligt. Jag uppfattar det i alla fall inte så.

Sportbladet sökte Andreas Bergwall på onsdagsnatten utan framgång. Sandvikenveteranen Patrik Södergren såg när Bergwall pekade finger.

– Ja, det gjorde jag. Men jag har ingenting att säga om det där, säger han.

TITTA, BERGWALL – I USA HADE DU FÅTT BÖTA 140 000 KR...

Daniel Sjöberg

ARTIKELN HANDLAR OM

Bandy