”Alla är väldigt, väldigt chockade”

SPORTBLADET

Förbundskanslerns hälsning till Schumachers familj

1 av 29

Michael Schumacher kämpar för sitt liv efter den svåra skidolyckan.

En hel värld har berörts av F1-stjärnans kamp och nu skickar Tysklands mäktigaste kvinna sin hälsning.

– Förbundskanslern är väldigt, väldigt chockad, säger Angela Merkels talesperson Steffen Seibert till tysk media enligt Mirror.

Michael Schumacher åkte off pist i djup snö mellan två pister på berget Saulire i går förmiddag. Den 44-årige tysken tappade då kontrollen över skidorna, föll och slog huvudet i ett stenparti.

– Vi kan konstatera att han kämpar för sitt liv. Tillståndet är fortfarande kritiskt. Vi har vidtagit alla medicinska åtgärder vi kan. Just nu kan vi inte uttala oss om Michael Schumachers framtid. Hans neurokirurgiska tillstånd försämrades snabbt när han kom in och han föll i en allvarlig koma. Hans situation är att betrakta som kritisk, säger läkarna.

”Vill visa vårt deltagande”

Nu skickar Tyskland förbundskansler Angela Merkel sin hälsning genom talespersonen Steffen Seibert.

– Precis som miljoner tyskar är förbundskanslern och medlemmarna i regeringen väldigt, väldigt chockade över nyheten om Michael Schumachers svåra skidolycka. Vi hoppas, tillsammans med Michael Schumacher och hans familj, att skadorna läker och att han återhämtar sig. Vi önskar hans fru, barn och resten av hans familj styrka och vill visa vårt deltagande, säger Seibert.

ARTIKELN HANDLAR OM

Motorsport

Formel 1