Efter skilsmässan: Green Tregaro kan byta tränare

Publicerad:

SPORTBLADET

Funderar på att åka på läger utan Yannick Tregaro

1 av 11 | Foto: BILDBYRÅN

Yannick Tregaro hoppades att samarbetet skulle fortsätta.
Men Emma Green Tregaro funderar nu på att använda en annan tränare.

– Kanske att jag kommer åka i väg på läger med någon annan för att få lite utrymme och tid för att verkligen göra min grej, säger hon till TV4.

Den 12 mars 2011 gifte sig Emma Green Tregaro med sin tränare Yannick Tregaro. Nu avslutar paret äktenskapet efter att ha flyttat isär. Skilsmässoansökan hos Göteborg Tingsrätt lämnades i fredags förra veckan.

– Det har växt fram under en tid. Sådant här sker inte över en natt. Det är som det är. Det var inte det vi tänkt från början, men nu är det så. Det är inte så mycket att säga om, sa Yannick Tregaro i en intervju med Sportbladet.

Yannick Tregaro berättade att han väntade sig att samarbetet skulle fortsätta.

"Få lite utrymme och tid"

– Vi är precis klara med dagens träning och satsar mot inne-VM, sa han och fortsatte:
– Jag kan inte ta något för givet. Vi får se vart allt landar och hur det blir. Det känns ändå att vi har intentioner att fortsätta samarbeta.

I en intervju med TV4 öppnar nu Emma Green Tregaro för att testa nya tränare.

– Som det känns nu kommer jag fortsätta träna med Yannick. Kanske på ett annat sätt och kanske att jag kommer åka i väg på läger med någon annan för att få lite utrymme och tid för att verkligen göra min grej, säger hon till tv-kanalen.

Nästa tävling är i mars

Tiden efter att parets uppbrott blivit offentligt har varit tuff, medger Green Tregaro.

– Jag tror att ibland när det verkligen är saker som händer och det är lite kaos – med skador eller som i det här fallet äktenskapet, att man tvingas till att ta en sak i taget. Du kan inte tänka på framtiden för mycket. Då går man vilse i kaoset, säger hon.

Inomhus-VM i Polen i mars är nästa stora tävling för höjdhopperskan.

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN