Hamilton överlägsen i sin tredje seger

Men stallkollegan behåller VM-ledningen

Målet var en tredje seger.

Den tog Lewis Hamilton.

– Det var otroligt bra, säger segraren.

Britten hade pole position i Kinas GP och han behöll den ledningen in i mål. Han kontrollerade loppet och var aldrig hotad.

– Jag hade aldrig klarat av att göra det utan vårt fantastiska stall, bilen är också fantastiskt bra och den är resultatet av allt det hårda jobb som alla har lagt ner, säger Hamilton efter loppet.

Bakom honom körde hans Mercedeskollega Nico Rosberg in på plats två och han behåller VM-ledningen. Rosberg som startade från plats fyra körde ihop med Williams Valtteri Bottas i starten och fick arbeta sig upp genom fältet.

– Jag har ju tänkt behålla den där ledningen och det var ett bra resultat även om jag hade en riktigt dålig helg, säger Nico Rosberg.

– Det var så mycket som gick fel och teamet kunde inte heller se på dataskärmarna vad som hände i bilen. De fick ingen telemetridata av mig och jag fick klara mig själv. Därför är jag ändå nöjd med andraplatsen och nu ser jag fram emot att få göra en helt normal tävlingshelg. Då ska jag attackera igen.

Alonso överraskad trea

Bakom Mercedes imponerade Fernando Alonso som var trea i sin Ferrari och även om han uppvaktades av Red Bull så höll den dubble mästaren undan.

– Det var en bra helg, vi har förbättrat bilen och nu kunde vi vara med och slåss om platserna längst fram. Det var en överraskning även för oss att vi står på prispallen och jag är nöjd med det och jag är nöjd med att jag är ny trea i VM. Vi fick inte den starten på säsongen som vi ville, men nu är vi ändå med och slåss om platser på prispallen, säger spanjoren på prispallen efter loppet.

”Seb trivs inte i bilen”

Hos Red Bull besegrade Daniel Ricciardo sin teamkollega, världsmästaren, Sebastian Vettel och var fyra i mål. Vettel var femma.

– Seb trivs inte alls i bilen, inte med inställningarna och det var ett mycket jobbigt lopp för honom, säger stallchef Christian Horner till RTL.

–  Vi förlorar 23 km/timmen till Mercedes på rakorna och det handlar om 100 meter. Vi kommer att arbeta hårt tillsammans med vår motorleverantör Renault inför loppet i Barcelona och jag räknar med att vi kan vara bättre form där.

Ericsson sist i mål

För Marcus Ericsson var det ett tungt lopp, han startade från ruta 20 och hade en jobbig inledning på loppet Han hade samma placering i mål och var därmed sist eftersom Romain Grosjean. Lotus och Adrian Sutil, Sauber bröt. Därmed gick svensken i mål för andra gången på fyra lopp. Hans teamkollega Kamui Kobayashi körde om Marussias Jules Bianchi de allra sista meterna av loppet och slutade till slut på plats 18.

Publisert:

Sportbladets Nyhetsbrev

Signa upp dig och få Sportbladets nyhetsbrev varje vecka – helt gratis! Artiklar du inte får missa, heta krönikor från våra experter och en massa smaskigt extramaterial.

ÄMNEN I ARTIKELN