Slarv och nerver – tysk revansch

Slarv och nerver fällde Sverige mot Tyskland. Men förbundskaptenen Staffan Olsson var inte så värst bekymrad.

Redan till helgen finns det viktigare landskamper att bry sig om.

Tyskland tog revansch på Sverige och vann torsdagens handbollslandskamp i Eskilstuna med 32–29 (17–13).

Sverige hade läge att krympa avståndet till ett måls underläge med två minuter kvar men kastade bort bollen i ett kontringsförsök. Efter det hade Tyskland koll på läget.

Sverige spelade väldigt slarvigt i den första halvleken och bjöd tyskarna på många lägen.

– Jag tycker inte vi kom upp i nivå i första halvlek, säger linjespelaren Andreas Nilsson till TV 4 Sport.

För aggressiva

Det tyska laget drog isär det svenska försvaret och spelade till sig många chanser.

– Vi var nästan för aggressiva, säger Nilsson.

Förbundskaptenen Staffan Olsson säger att han tror att flera spelare var nervösa, men tar också eget ansvar för det misslyckade spelet.

– Vi har kanske inte gjort någon större analys av motståndet, det får vi ta på oss, säger Olsson.

Efter en seger och en förlust på två dagar får fem stycken spelare följa med till Schweiz där det mer "riktiga" A-landslaget spelar en fyrnationsturnering i helgen. Sverige möter Kroatien på lördag, blir det seger där möter man vinnaren mellan Schweiz och Spanien. Vid förlust möter man det förlorande laget.

– Om man tyckte att det här var roligt så blir det ändå roligare, säger Guif-spelaren Helge Freiman som debuterade mot tyskarna.

"Lite tagna"

Turneringen i Schweiz är en del i uppladdningen inför playoff-mötena med Rumänien i juni där lagen spelar om en VM-plats.

– Motståndet blir tuffare, matcherna viktigare, säger Staffan Olsson som inte var alltför besviken efter torsdagens förlust.

– I det stora hela är jag nöjd med det jag har sett. I andra halvlek ger vi oss själva en chans att spela lite bättre. Jag tycker det känns helt okej. För många av de här killarna är det här jäkligt stort, de är lite tagna av stundens allvar.

TT

Publisert:

Sportbladets Nyhetsbrev

Signa upp dig och få Sportbladets nyhetsbrev varje vecka – helt gratis! Artiklar du inte får missa, heta krönikor från våra experter och en massa smaskigt extramaterial.

ÄMNEN I ARTIKELN