Sportbladet

”Anklagelserna om fusk motiverar oss”

Av: 

Erik Löfgren

SPORTBLADET

Barcelona är favoriter mot Atletico Madrid.

Men spelarna känner att de befinner sig i en ­lose-lose-situation.

– När vi vinner så säger man att det beror på d­omarna och så fort vi f­örlorar så är vi slut, säger Dani Alves.

Barça har en strålande ligavecka i bagaget inför kvällens match på Camp Nou. Först bortaseger i El Clasico, sedan klar hemmavinst mot Celta Vigo som i lördags följdes upp med bortaseger i derbyt mot Espanyol.

Men två av segrarna kom efter omdiskuterade straffar: två mot Real Madrid och en matchavgörande senast i 1–0-matchen mot Espanyol.

– Efter El Clásico diskuterade pressen straffarna som vi fick medan man var tyst om Reals straff – den enda som egentligen inte var någon straff, säger Alves inför Champions League-kvarten.

”Det motiverar oss”

Ett problem som går igen för de rödblå katalanerna, enligt högerbacken.

– Anklagelserna om domarfusket motiverar oss. Det brukar låta så när vi v­inner och det verkar vara en del av vår vardag. Men vi står över det där snacket och det påverkar oss inte, ­säger Alves.

Skyttekungen Diego ­Costa (tvåa i La Ligas skytteliga på 25 mål) är det mest uppen­bara hotet mot Barcelona – men det finns fler.

– Atletico är mycket mer än bara Diego Costa, även om det är han som gör m­ålen, belyser Dani Alves.

ANNONS EXTERN LÄNK

Reka och hitta dina favoritspel på Oddset! Spel på lag och ligor från världens alla hörn. Till Oddset. Spel från AB Svenska Spel. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Svenska Spel

LÄS OCKSÅ

Videoblogg inför Barça-Atlético | La Liga-bloggen

Publisert: