”Anklagelserna om fusk motiverar oss”

Barcelona är favoriter mot Atletico Madrid.

Men spelarna känner att de befinner sig i en ­lose-lose-situation.

– När vi vinner så säger man att det beror på d­omarna och så fort vi f­örlorar så är vi slut, säger Dani Alves.

Barça har en strålande ligavecka i bagaget inför kvällens match på Camp Nou. Först bortaseger i El Clasico, sedan klar hemmavinst mot Celta Vigo som i lördags följdes upp med bortaseger i derbyt mot Espanyol.

Men två av segrarna kom efter omdiskuterade straffar: två mot Real Madrid och en matchavgörande senast i 1–0-matchen mot Espanyol.

– Efter El Clásico diskuterade pressen straffarna som vi fick medan man var tyst om Reals straff – den enda som egentligen inte var någon straff, säger Alves inför Champions League-kvarten.

”Det motiverar oss”

Ett problem som går igen för de rödblå katalanerna, enligt högerbacken.

– Anklagelserna om domarfusket motiverar oss. Det brukar låta så när vi v­inner och det verkar vara en del av vår vardag. Men vi står över det där snacket och det påverkar oss inte, ­säger Alves.

Skyttekungen Diego ­Costa (tvåa i La Ligas skytteliga på 25 mål) är det mest uppen­bara hotet mot Barcelona – men det finns fler.

– Atletico är mycket mer än bara Diego Costa, även om det är han som gör m­ålen, belyser Dani Alves.

Publisert:

Sportbladets Nyhetsbrev

Signa upp dig och få Sportbladets nyhetsbrev varje vecka – helt gratis! Artiklar du inte får missa, heta krönikor från våra experter och en massa smaskigt extramaterial.