”Bilen passar mig som handsken”

avJohanna Mörtberg

Publicerad:
Uppdaterad:

Per-Arne Sääv laddar inför VM-debuten i Škodan

Foto: Urban Andersson
Per-Arne Sääv har känt på den nya bilen lite grann. I helgen är det upp till bevis i Svenska Rallyt.

I Svenska Rallyts P-WRC-klass finns det tre svenska Škodaekipage att hålla ögonen på. Om P-G Andersson och Patrik Sandell får bära det tyngsta favoritskapet så slår Per-Arne Sääv ur udnerläge när han debuterar på VM-nivå.

Per-Arne Sääv gör som P-G Andersson och Patrik Sandell, han kommer till start i Svenska Rallyt i en Super 2000-Škoda.

– Det blir speciellt att köra VM på hemmaplan. Det kommer att vara så mycket publik att jag kommer vilja köra som en tokig bara för deras skull. Vi kommer inte bara att åka runt, utan vi ska försöka ladda så mycket det bara går, säger Sääv som är nöjd med den nya bilen.

Sääv har tidigare kört mycjket tvåhjulsdrivet, med Škodan blir det fyrhjulsdrift.

– Det är en modern bil och det går att åka bra mycket fortare med den här än med en äldre outvecklad bil, det ska bli kul att slåss med VM-chaufförerna i den här, säger Sääv.

Delar service med P-G

Under VM-deltävlingen kommer Per-Arne Sääv att dela service med P-G Andersson, men de båda förarna har ännu inte hunnit snacka ihop sig om bilarna.

– Nej, men vi ska höras när P-G har varit och testat. Jag har provat min bil lite och jag känner mig bekväm med den. Nu handlar det om att få till de sista inställningarna, men den passar min körstil som handsken och bilen går verkligen som en raket, säger Per-Arne Sääv.

Huvudmålet för Sääv är egentligen SM-serien, men han håller dörren öppen för fler VM-framträdanden.

– Vi har ju fått ett wild card till Svenska Rallyt och skulle vi ta VM-poäng så blir vi ju seedade och då är det inte omöjligt att vi åker fler VM-tävlingar, förklarar han.

”Jag får skrälla lite”

I år är det tre svenskar som sitter i varsin Škoda, förutom P-G Andersson och Per-Arne Sääv så kör Patrik Sandell en likadan bil. Klassen de tävlar i är ett getingbo och Andersson och Sandell har höga krav på sig. För Per-Arne Sääv är det annorlunda.

– Det är ju ingen som förväntar sig att jag ska vinna, jag får väl åka dit och skrälla lite. Skulle jag vara bland de fem bästa så är jag jättenöjd. Det är en lång tävling och det gäller att vara iskall, jag ska försöka ladda allt jag orkar och så får vi se hur långt det räcker, säger Per-Arne Sääv.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM

Motorsport

Rally