”Vägarna i Finland är väldigt fräna”

avJohanna Mörtberg

Publicerad:
Uppdaterad:

Patrik Sandell hoppas
på en bra placering
i Jyväskylärallyt

Foto: redbullrally.com
Patrik Sandell och co-drivern Emil Axelsson får en tuff match i Jyväskylärallyt.

Det har gått nästatn tre månader sedan Patrik Sandell och Emil Axelsson körde VM senast. Men Nu är det dags att sätta sig i bilen igen – i helgen är det dags för det finska VM-rallyt i Jyväskylä.

– Finland är en av våra favorittävlingar, säger Sandell i ett pressmeddelande.

Det har gått trögt för Sandell och Axelsson i SWRC-klassen. Efter halva serien är duon sexa med 34 poäng. Upp till P-G Andersson som ligger tre i klassen är det 16 poäng. Pressen att prestera är hög, men Sandell och Axelsson trivs i Finland.

”Nästan som hemma”

– Vi vet att vi har farten och Finland är en av våra favorittävlingar. Det käns nästan som vårt andra hemmarally efter Svenska Rallyt. Vi har kört här många gånger och kan de flesta sträckorna väldigt bra. Jag gillar vägarna, de är väldigt fräna och påminner mycket om de svenska vägana säger Patrik Sandell i ett pressmeddelande.

VM-ledaren Xavi Pons står över det finska rallyt, men det finns gott om segerkandidater. Juho Hänninen har fått wild card och på startlinjen kommer även Toni Gardemeister och Anton Alén att synas, förutom de andra VM-förarna. Jari Ketomaa lär vara segersugen precis som P-G Andersson.

– Det här är nog den tuffaste tävlingen i år, om vi även räknar in dem som har wild card. Inte minst för att det är så många hemmaförare. Det höjer ju kraven på oss ytterligare, men det gör det bara roligare säger Patrik Sandell.

Rallyt inleds på torsdag med shakedown och en publiksträcka på kvällen. Sedan fortsätter rallyt under fredag och lördag, med målgång på lördag kväll.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM

Motorsport

Rally