Skoda stöttar P-G

avJohanna Mörtberg

Publicerad:
Uppdaterad:

”Kul att de står bakom mig”, säger rallyföraren

Rallyföraren har haft en omtumlande helg. Först tävling i England där han snurrade av vägen, sedan ett test med Fords WRC-bil och sedan står det klart att Skoda Sverige störrar P-G Andersson i hans jakt på VM-guld i SWRC-klassen.

– Jag är väldigt tacksam, säger Andersson.

Foto: Tony Welam
P-G Andersson (till höger) får stöd av Skoda Sverige i sin VM-satsning.

P-G Andersson har kört Skodas Super 2000-bil med bravur i SWRC-klassen i år, och nu är det klart att Skoda Sverige går in och stöttar hans jakt på VM-titeln.

– Det känns väldigt kul att Skoda står bakom, det är en trygghet att ha dem i ryggen, förklarar Andersson på telefon för Sportbladet.

Henrik Svensson, sponsoransvarig på Skoda Sverige är också nöjd med samarbetet.

– P-G Andersson är en av världens skickligaste rallyförare och nu hoppas vi på en spännande svenskkamp och Skodakamp mellan honom och Patrik Sandell, säger Svensson i ett pressmeddelande.

Hel VM-serie inte klar än

Men även om Skoda Sverige nu går in och stöder P-G Andersson innebär det inte att han har pengar till en full VM-säsong än.

– Nej, det är inte klart med hela VM, men det här är en god hjälp på vägen, säger Andersson.

Han kommer att köra deltävlingarna i Portugal, Finland, Tyskland och Wales med det tjeckiska teamet JM Racing i samma bil som han vann Svenska Rallyt med.

Just nu är P-G Andersson på hemväg från England dit han blev inbjuden att tävla förra helgen. Andersson körde en tvåhjulsdriven Ford i en deltävling i det engelska rallymästerskapet. Tyvärr åkte han av banan i en rejäl krasch.

– Jag vete fasen vad som hände. Jag kom i full fart på femmans växel och så bara snurrade det till, förklarar P-G som tror att en liten sten låste bakhjulen så ekipaget for av vägen.

Testade Latvalas bil

Turligt nog var det ingen som skadade sig vid kraschen. Efter tävlingen fick P-G Andersson även chansen att köra en WRC-Ford.

– Det var Latvalas bil som kommit direkt från Turkiet. Jag fick köra 27 mil, så det känns i nacken i dag. Men det var en häftig känsla. Det är en stor bil så det tog en stund att veta var framhjulen var, säger P-G Andersson.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM

Motorsport

Rally