Mattias Ekström var sexa i DTM-premiären

avJohanna Mörtberg

Publicerad:
Uppdaterad:

Ekström såg ut att ha vinnarläge, men däcken förstörde dagen

Foto: Sthlmbild
Mattias Ekström kvalade in som femma vid DTM-premiären.

Gary Paffet kvalade in som snabbaste bil, med Martin Tomczyk som tvåa och Bruno Spengler som trea. Mattias Ekström var femma i kvalet.

Mattias Ekström kvalade in som femma till DTM-premiären medan Gary Paffet var snabbast och knep pole postition.

– Min bil var mycket bra efter att vi hade kämpat för att hitta rätt set up. Olyckligt nog gjorde jag ett misstag just före hårnålskurvan och det är tillräckligt för att det inte ska räcka till pole position. Men från femte position är allt möjligt, jag ska försöka slåss om en podieplats, förklarade Mattias Ekström för webbplatsen dtm.com efter kvalet.

För debutanten David Coulthard var kvalet ingen lyckad tillställning, Coulthard var bara sjuttonde man av de arton ekipagen.

Tät fajt i toppen

I själv racet blev det en tät fajt mellan Gary Paffet och Martin Tomczyk. Ekström kämpade sig upp till fjärdeplats och gick tidigt i depå för att försöka manövrera till sig en bättre placering. Tomczyk fick punktering efter cirka 10 varv och tvingades åka nästan ett helt varv innan han kunde gå i depå och därmed var han borta från segerstriden. I stället tog Paffet över ledningen, men Mattias Ekström var också uppe och högg på tätpositionerna. Han kunde köra upp sig till tredjeplats.

Jamie Green snodde åt sig ledningen eftersom han väntade mycket länge med att göra sitt första depåstopp, och låg före Paffet och Ekström. Ekström var uppe på tredjeplats och jagade Paffet. Efter att svensken gjort sitt andra depåstopp hamnade han i duell med Timo Scheider och det var stenhårt mellan de båda Audiförarna innan svensken kunde passera.

Tyvärr visade det sig att Mattias Ekström gjort sitt första depåstopp för tidigt, Ekström hade gått in ett varv före det var tillåtet. Därmed var han tvungen att gå i depå en tredje gång och tappade han flera placeringar i resultatlistan.

Gary Paffet kunde hålla undan, han gick i från och vann loppet före Bruno Spengler och Jamie Green. Mattias Ekström slutade sexa. David Coulthard blev tolva i sin DTM-debut.

Bästa Audibil Mike Rockenfeller, blev femma, Audichefen Wolfgang Ullrich förklarade missarna så här:

– Vi försökte attackera, men däcken höll inte tillräckligt länge för oss, sade han vid en intervju i Canal+.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM

Motorsport

DTM

WTCC