Hirvonen imponerar

avAnna Andersson

Publicerad:
Uppdaterad:

Finländaren tog täten
efter första dagen

Foto: Robert Pratta, Reuters
Mikko Hirvonen som imponerat i Fords Super 2000-bil leder Monte Carlo-rallyt.

Nu har rallysäsongen inletts med IRC i Monte Carlo och ett par WRC-förare finns med på startlinjen, samt F1-föraren Robert Kubica. Men polacken försvann redan under prologen då hans bil gick sönder.

Däremot gick det bättre för Mikko Hirvonen (Ford Fiesta S2000) den inledande dagen, finländaren som var tvåa i WRC 2009 var i ledningen. Han var 41,9 sekunder före fjolårets IRC-mästare Kris Meeke (Peugeot) och därefter följede nästa finländare, Juho Hänninen (Skoda) 1.04,4 bakom.

– Monte Carlo-rallyt är tufft. Man får byta däck hela tiden, så det är svårt att köra fortare. Men det har varit en bra dag, förvånansvärt bra, säger Hirvonen till Eurosport efter första dagen.

Ogier tappade

Sébastien Ogier (Peugeot 207, S2000), som annars är teamkompis med Kimi Räikkönen i Citroën, var ungefär 1,50 efter Hirvonen då fyra av 15 specialsträckor var avgjorda. Ogier var bra med på den andra sträckan, men när ett däck gick sönder på den tredje sträckan tappade han ungefär två minuter på finländaren.

Under den första sträckan av den andra dagen kraschade Kris Meeke sedan han kört på en isfläck och tvingades bryta, medan Mikko Hirvonen fortfarande är i ledningen.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM

Motorsport

Rally