”Hoppas efterfesten blir lika bra i år”

SPORTBLADET

Pokerproffset William Thorsons krönika – varje torsdag

Nu är det bara några dagar kvar till Elitloppet. Min vän Tobias, som jag äger många hästar ihop med, fick med en häst som han deläger – Lavec Kronos – i årets Elitlopp.

Så nu har vi en person med en Elitloppshäst vid vårt bord på restaurangen under årets tävling, det är inte illa.

Om vi kan få samma fina väder på söndag som i går kommer det att bli en riktig folkfest i Stockholm.

Förra året hade jag och mina vänner en riktigt bra Elitloppsdag. Vi började dagen med att att gå ”all-in” på Solvalla och åkte sedan med Elitloppsbussen från stallbacken till Undici inne i centrala Stockholm. Många timmar senare avslutades fjolårets Elitloppsdag nere vid vattnet på Djurgården.

Det var bra stämning i gänget under Elitloppsdagen i fjol och efter det att alla krogar stängt var det fortfarande ingen som ville gå och lägga sig. Alla ville fortsätta kvällen och vi bestämde oss för att vi skulle dra ner till vattnet vid Djurgården då soluppgången bara var en dryg timme bort. Vi ordnade allt från filtar till mat och dryck och var ett stort gäng som ville bege sig ner till Djurgården. Vi var nog säkert 35 personer som stod och väntade på taxi till Djurgården vid klockan fem den morgonen och de flesta i gänget följde också med. Det var något alldeles extra. Det är också många av dem som var med den kvällen som sagt att det utan tvekan var den bästa efterfesten de varit med om.

Det kan förhoppningsvis bli repris i år.

Helgen blir självklart alltid lite extra rolig om man vinna lite på också. Då är det ju ingen tvekan om att det blir en bra fest. Förhoppningsvis kommer man i alla fall att ha råd att ta tåget hem på måndagen.

William Thorson

ARTIKELN HANDLAR OM

Poker