Södergren: ”Jag är inte överraskad”

SPORTBLADET

MERÅKER. Drabbad av magsjukan som härjar i Östersund.

Men Anders Södergren, 33, hängde ändå med Petter Northug hyfsat.

– En jättebra genomkörare och det var ingen överraskning att Petter åkte som han gjorde i dag, säger svensken.

Foto: Södergren.

Södergren kom trea på 30 km fritt i Norgecupen i Meråker, 22,5 sekunder efter segraren Petter Northug. Ingen av dem kom till start med optimala förberedelser, men norrmannen kunde i alla fall träna som vanligt dagarna före. Södergren fick en släng av magsjukan som drabbat tusentals Östersundsbor.

– Jag hade magknip och var inte jättepigg. Men jag kunde i alla fall träna lite grann. Det känns bättre nu och jag gjorde ett helt okej race i dag, även om jag har en bra bit kvar till toppformen, säger han till Sportbladet.

33-åringen hade inte med sig någon servicepersonal till tävlingen.

– Så därför hade jag dålig koll på hur jag låg till under loppet, men det viktigaste var att jag fick en jättebra genomkörare. De här backarna tog ordentligt på benen och jag hade inga problem med ryggen som jag haft tidigare. Så det känns skönt.

Petter Northugs insats?

– Det var ingen överraskning att han åkte som han gjorde i dag. Han behövde bara lite återhämtning. Han kanske inte är med och slåss i toppen i Davos (till helgen), men är säkert i gammalt gott slag veckan därpå.

Trodde du att han var övertränad?

– Nej, han var bara sliten. Det blev överdramatiserat. Jag har sett honom åka väldigt dåligt en helg, för att bara en vecka senare vinna överlägset. Funkar det för honom så åker han riktigt fort och funkar det inte så åker han riktigt dåligt.

Vad säger du om uppståndelsen kring Northug?

– Det är inte konstigt att det blir mycket fokus på honom. Han är ju skidvärldens mest intressanta person, säger Anders Södergren.

ARTIKELN HANDLAR OM