Maldonado petar Hülkenberg

SPORTBLADET

Får kontrakt ned Williams 2011

Pastor Maldonado kör för Williams 2011.

Han petar Nico Hülkenberg.

– Det är ett privilegium att få köra för Williams, säger GP2-mästaren.

Pastor Maldonado i från Venezuela tar över efter tysken Nico Hülkenberg som överraskande tog pole i Brasiliens GP. Efter fyra säsonger i GP2 vann Maldonado i år sex lördagslopp i rad, vilket är rekord och han tog även titeln.

Det tillsammans med att han övertygade under juniortesterna för HRT och Williams gjorde att han nu får ett F1-kontrakt 2011 – dessutom har han med sig ett starkt stöd i från statschefen Hugo Chavez.

”Fick upp ögonen 2007”

– GP2 är ett bra mästerskap och det förbereder verkligen förarna. Jag har verkligen arbetat hårt för att få den här positionen och ja, jag känner att jag är bered, säger Pastor Maldonado i ett pressmeddelande.

– Williams gör ett otroligt bra arbete och det är helt otroligt att få vara en del av teamet. Det är en dröm att.

Han blir därmed teamkompis till Rubens Barrichello, som får fortsatt förtroende.

– Jag fick upp ögonen för Pastor första gången 2007, säger teamchef Frank Williams.

– Då körde han ett fantastiskt lopp i Monaco och sedan dess har han tagit många fina segrar och visat vilken fantastisk talang som han har. Framförallt har han imponerat i år, med sina sex vinster. Sedan känner vi honom i från testet i Abu Dhabi och vi ser fram emot att utveckla hans talang ännu mer i vinter och ha ett framgångsrikt samarbete nästa säsong.

30 år sedan senast

Det är nu nästan 30 år sedan en förare i från Venezuela körde F1 och hans målsättning är klar:

– Jag ska göra mitt bästa, ta fram max ur bilen och köra in så nära toppen som möjligt. Teamet arbetar väldigt hårt och jag ska göra allt för att vara så nära toppen som möjligt, säger GP2-mästaren.

– Jag är visserligen en nykomling, men det är inget problem. Jag måste behålla koncentrationen och göra mitt jobb.

Nico Hülkenberg också vunnit GP2 och som blev av med sin förarposition efter ett år har ännu inte hittat något nytt uppdrag till 2011.

ARTIKELN HANDLAR OM

Motorsport

Formel 1