Dan Glimnes pokeranalys

SPORTBLADET

Ännu en gång ska du få byta plats med ett proffs under en stor turnering, och ni är nära pengabubblan. Mörkarna är 1 200-2 400 med en ante på 300. Du sitter i stora mörken, med ingen mindre än Phil Ivey till höger om dig i lilla mörken. Du har dock mer marker än vad Ivey har.

Alla lägger sig fram till knappen, och Ivey – som du vet är aggressiv och gärna blir inblandad i många potter – höjer till 8K. Du vill lägga en fälla för honom, och tar syn i stället för att följa din första instinkt och kontrahöja. Efter floppen betar Ivey ut 15K. Du har position, två överkort och vet om att Ivey mycket väl kan ha tryckt med bara luft på handen, så du tar en fullt resonabel syn. Turn är ruter ess! Ivey betar nu 40K; du ogillar åsynen av tre ruter på brädan men vill inte ge upp potten ännu, så du synar ännu en gång.

Nu kommer riverkortet: ruterkungen! Efter en lång betänketid säger Ivey ”All-in!”, och skjuter fram sina sista 98K. Du har cirka 150K kvar framför dig, och tvekar och tvekar tills Ivey sätter klockan på dig. Nå, vad gör du med bara några sekunder kvar?

Tänk efter och analysera situationen! ”Rätt svar” finner du längre ned på sidan.

ARTIKELN HANDLAR OM

Poker