Loeb tog 57:e segern

avJohanna Mörtberg

Publicerad:
Uppdaterad:

Kimi Räikkönen blev överraskande femma

Foto: Citroën
Sébastien Loeb flög i från resten av fältet och tog sin 57:e seger vid VM-deltävlingen i Turkiet.

Den sexfaldige världsmästaren gick ut på söndagen med en ledning på sexton sekunder. När Rally Turkiet var över hade Loeb drygat ut sin ledning till 54,5 sekunder till tvåan Petter Solberg.

Efter att ha säkrat sin 57:e seger drygar Leob ut sitt försprång i VM-tabellen. Han är nu 40 poäng före VM-tvåan Petter Solberg.

Sébastien Ogier som låg i ledning efter den första dagen tappade tid efter en punktering på SS15 och slutade så småningom fyra. Dani Sordo som också låg med och fajtades i täten tvingades utgå under den sista tävlingsdagen efter tekniska problem med bilen. I stället var det Sébastien Loeb som kunde gå upp i lending under lördagen, en ledning som han sedan aldrig släppte.

Solberg tvåa

Petter Solberg var både snabb och stabil vilket räckte till en andraplats. Bäst av Fordförarna blev Mikko Hirvonen som slutade trea. Jari-Matti Latvala tappade till åttonde plats efter en rullning.

– Mina noter var lite för optimistiska i den här passagen, jag tappade bakänden på bilen och det gick så brett. Jag höll på att reparera missen men bilen tog i vägbanken och fronten åkte ner i diket och sedan rullade jag och bilen landade på taket, förklarade Latvala för wrc.com.

Kimi Räikkönen svarade för ännu en toppnotering då han slutade femma.

–Jag är nöjd med vår dag, jag hade inga problem, sade Räikkönen efter andra dagens race då han klättrat från åttonde till sjätteplats.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM

Motorsport

Rally