Timmy Hansen sexa efter tuff tävlingshelg

avJohanna Mörtberg

Publicerad:
Uppdaterad:

Påkörd i går – svårt att
hitta rätt inställningar i dag

Inför tävlingeshelgen i Valencia låg Timmy Hansen tvåa i Formel BMW-serien. Men helgen i Spanien blev tunn när det gällde framgångar för Hansen, i stället blev han bokstavligen överkörd av konkurrenterna.

Timmy Hansen blev sexa i Valencia.
Foto: Hansen motorsport
Timmy Hansen blev sexa i Valencia.

I det första loppet under lördagen låg Timmy Hansen med i täten och kämpade om tredjeplatsen. Men då blev han påkörd av finländaren Petri Suvanto vars bil lyfte i smällen och seglade över Hansen. Som tur var blev svensken inte träffad av finländarens bil utan undkom incidenten oskadd. Men Timmy Hansen tvingades bryta loppet.

För lite fart

I dag, söndag, var det dags för revansch. Hansen avancerade upp till sjätteplats efter några inledande omkörningar. Men sedan räckte det inte längre.

– Grundproblemet den här helgen var att jag inte kunde klämma mer fart ur bilen hur jag än försökte och försökte, säger Hansen i ett pressmeddelande.

I stället hamnade han i ingenmansland, luckan till de fem främsta förarna minskade, men Hansen fick inte kontakt.

Trea i serien

– Jag och mitt team har inte lycakts lika bra som de andra att hitta den körbarhet som behövdes, säger Hansen som efter dagens sjätteplats även halkar ner i tabellen.

Svensken ligger trea totalt, Jack Harvey leder tabellen före Robin Frijns. Det var även Harvey och Frijns som lade beslag på de två främsta platserna i det andra racet i Valencia. Trea för dagen blev Fatima Ilyas.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM

Motorsport