”Laget gjorde en större prestation”

SPORTBLADET

Hellners svar på Ferrys kritik

Björn Ferry är besviken över bragdjuryns val och säger att till exempel Marcus Hellner själv borde fått priset istället för stafettlaget.

Men det håller den 25-årige skidåkaren inte med om.

– Det känns som en större prestation det laget gjorde. Det krävs så otroligt mycket för att det ska lyckas i en stafett och det är mer välförtjänt, säger Hellner till Sportbladet.

Foto: Marcus Hellner.

En besviken Björn Ferry fick på Arlanda beskedet att han inte får Bragdguldet. Istället är det alltså herrarnas stafettlag i skidor som prisas.

– Jag tycker att Hellner kunde fått det själv i stället för laget. Han gjorde ju ett bragdlopp när han vann ensam, säger Ferry.

”Större prestation”

Men skidskytten får inte medhåll av huvudpersonen själv. Marcus Hellner säger att han tycker att juryn gjorde helt rätt som inte gav honom priset individuellt.

– Det känns som en större prestation det laget gjorde. Det krävs så otroligt mycket för att det ska lyckas i en stafett. Sedan är det så jäkla längesedan det blev ett guld där också. Vi har suttit med ett bra lag på pappret många gånger men inte lyckats. Nu gjorde vi det tillslut och det känns roligare och mer välförtjänt, säger Hellner.

Vad säger du om Ferrys prestation?

– Det är så många och han har gjort sig förtjänt av priset, absolut. Jag tycker att den prestation han gjorde var jättestor så det är svårt att utse och det var hård konkurrens. Men förhoppningsvis lägger han inte för mycket tyngd på det. Det är mer en väldigt rolig grej men det betyder inte så jättemycket just i skidåkningen för mig.

”Gynnar inte oss”

Hellner håller inte heller med om att skidåkarna gynnades mot till exempel skidskyttarna och curlingen för att de är en större sport.

– Skidskyttet är inte så mycket mindre. De har fått mycket media och blivit en stor sport. Curling däremot är kanske inte så stor, förutom OS. Men jag tror inte att det gynnar oss utan det är en jury som sitter och är objektiva. De ser till prestationen. Däremot Jerringpriset handlar väldigt mycket om publicitet och hur det går in mot omröstningen.

ARTIKELN HANDLAR OM