Solomon satte nytt personbästa med fem sekunder

EM i Berlin är bara drygt två månader bort.

Napoleon Solomon visade under Diamond league att han kommer bli ett svenskt medaljhopp när han slog personbästa med fem sekunder.

– Det är skönt att få veta att man ligger där i toppen, säger han till C More.

Napoleon Solomon, 24, hade inför torsdagens Diamond League-tävling i Rom ett personbästa på 8.28,86 på 3000 meter hinder.

Han kunde inte göra något åt suveränerna Conseslus Kirputo och Benjamin Kigen från Kenya som hade en egen spurtuppgörelse.

Fjärde bäst genom tiderna

Men på tiden 8.23,54 sprang Solomon in som elva i mycket tuff konkurrens och putsade sitt eget personbästa med över fem sekunder.

Med EM i Berlin drygt två månader bort – 7–12 augusti – hade han endast en europé framför sig i resultatlistan och är nu den fjärde bästa svensk genom tiderna på distansen efter Mustafa Mohamed, Anders Gärderud och Dan Glans.

– Det kändes jävligt bra, skönt att bara få det överstökat. Nästa mål är att springa EM. Nu har man ju persat, men det ska nog kunna gå fortare, säger han till C More.

C More: Kan vi räkna med dig som ett EM-hopp nu?

– Det är skönt att få veta att man ligger där på toppen. En bra dag ska man kunna springa om platser i EM. Men det är en liten bit till toppformen.

Publisert:

LÄS VIDARE

Sportbladets Nyhetsbrev

Signa upp dig och få Sportbladets nyhetsbrev varje vecka – helt gratis! Artiklar du inte får missa, heta krönikor från våra experter och en massa smaskigt extramaterial.