Alexander Norén

Norén i tidig ledning i ”Players”

Av: 

TT

Alex Norén är med i toppen i The Players Championship.

Foto: Christer Höglund/TT

SPORTBLADET

Alex Norén stod för en lysande förstarunda i The Players Championship.

66 slag räckte för att den svenske golfstjärnan skulle ta en tidig ledning i stortävlingen.

Alex Norén kom till TPC Sawgrass med två missade kvalgränser i följd bakom sig. Det märktes inte alls när spelet inleddes i det som ofta kallas "den femte majorn".

Norén började på hål 10 och fick en drömstart med tre raka birdies. Det blev tre birdies till innan rundan var färdigspelad i Floridasolen, och eftersom Norén samtidigt klarade sig utan bogeys slutade han dagen på 66 slag – sex under par. Det gav honom en delad ledning tillsammans med två amerikaner – Webb Simpson och världsettan Dustin Johnson – när ungefär halva startfältet hade spelat klart.

Spelet kändes stabilt för Norén, som efteråt var speciellt nöjd med inledningen av rundan.

– Det var väl kanske mina bästa tre hål på dagen, sedan var det inte lika bra spel, säger han till C More.

– Det gör att man kommer in i det och kanske slappnar av lite, speciellt när man kanske har startat lite halvdassigt de två senaste tävlingarna.

För ett år sedan var Alex Norén länge med i den absoluta tätstriden i "Players", men tappade lite under den sista rundan och slutade tia. Nu har han ett minst sagt intressant utgångsläge i tävlingen där vinnaren får en prischeck på motsvarande 17,5 miljoner kronor.

För David Lingmerth och Jonas Blixt ser det dystrare ut. Svenskduon ligger långt ned i fältet efter att båda ha inlett med 75 slag, tre över par.

Flera tunga namn – däribland Henrik Stenson, Tiger Woods och Phil Mickelson – har inte spelat klart sina inledande rundor förrän i natt, svensk tid.

ANNONS EXTERN LÄNK

PREMIÄR! Klicka hem Sportbladets Heja Sverige-tröja till EM. Begränsat antal – först till kvarn

Sportbladet Shop

Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN

Alexander Norén

Golf