Mästarna körde över Dolphins: ”Inte okej”

avMalin Wahlberg

Foto: Bildbyrån
Quinton Upshur gjorde 13 poäng i krossen.

BC Luleå har kopplat greppet om finalserien.

Mästarna körde över Norrköping Dolphins med 38 poäng.

– Jag är förvånad över siffrorna, säger Luleås coach Peter Öqvist i SBL:s sändning. 

Det blev aldrig match. BC Luleå kopplade greppet direkt och ledde den tredje finalen med 24-12 redan efter den första perioden. Norrköping, som kvitterade till 1-1 i matcher efter segern hemma senast, kom aldrig in i matchen och låg under med hela 48-22 i halvtid. 

– Luleå får göra vad de vill. Sättet vi spelar på funkar inte. Det är final och sättet vi kommer ut är inte okej, säger Mikael Lindquist i paus i SBL:s sändning.

”Blir förbannade”

Det blev inte bättre efter paus. Hemmalaget fortsatte att ösa på och ledde med hela 70-36 inför fjärde. Båda lagen luftade bänken stora delar av sista perioden och slutsiffrorna skrev till slut till 88-54. 

– Vi är jättenöjda med insatsen. Grabbarna gör det nästintill perfekt. Precis som i match ett är de jättenoggranna i hur de spelar försvar på Norrköpings set plays i anfall. De är väldigt noggranna och intensiva. Det gör att vi får ett riktigt bra grepp på den här matchen, säger BC Luleås coach Peter Öqvist i SBL:s sändning. 

De regerande mästarna leder nu finalserien med 2-1 i matcher och Dolphins har en del att fundera på inför match fyra på fredag i Norrköping.

– Förhoppningsvis blir vi förbannade, tar det personligt så att alla tittar sig i spegeln och kommer med en bättre prestation framför vår hemmapublik i Norrköping, säger assisterande coachen Joakim Källman i SBL:s sändning. 

ARTIKELN HANDLAR OM